Timp Liber

Condimentul care protejează ficatul. Tratează răceala și ameliorează durerile de dinți

Acest condiment, care protejează ficatul și tratează răceala este cunoscut pentru aroma lui înțepătoare. Pe lângă răceală ameliorează durerile de dinți.

Condimentul care protejează ficatul. Tratează răceala și ameliorează durerile de dinți Condimentul care protejează ficatul. Tratează răceala și ameliorează durerile de dinți

 

 


Condimentul care protejează ficatul este originar din Asia, iar în perioada secolelor XIII și XIV era considerat cel mai scump condiment din lume. 

El este bogat în Omega 3, vitaminele A, C, K, minerale, calciu, magneziu, nutrienți bogați și fibre alimentare. Este vorba despre cuișoare, supranumite și doctorul celor 100 de boli.


Gustul bogat, cald și pregnant al acestor condimente este potrivit pentru preparatele dulci, precum deserturile cu cremă sau plăcintele aburinde, potrivit sfatulmedicului.ro

CITEȘTE ȘI:


Planta ce vindecă inima, cu multe beneficii pentru organism. Previne cancerul și te ajută să slăbești

Planta care te scapă de răceală. Combate tusea, are efect antiinflamator și îi ajută pe cei cu diabet


 

Condimentul care protejează ficatul și tratează răceala

Cuișoarele, condimentul care protejează ficatul, tratează răceala, dar mai ales ameliorează durerile de dinți. Cuișoarele sunt bogate în antioxidanți și ajută la prevenirea bolilor hepatice. Conform ultimelor studii, cuișoarele pot ajuta la îmbunătățirea sănătății ficatului.


La fel ca scorțisoara, cuișoarele fluidifică mucozitățile vâscoase, curăță sinusurile și facilitează eliminarea substanțelor nocive care se află în tractul respirator.

Conform medicilor, compușii antiinflamatori din compoziție ajută la reducerea inflamațiilor de la nivelul gurii și calmează durerea dinților. Pe lângă cele menționate anterior, cuișoarele au proprietăți antiseptice care contribuie la vindecarea infecției și combate răspândirea infecțiilor dentare.

De asemenea, acest condiment care protejează ficatul și ameliorează durerile de dinți, previne formarea gazelor intestinale și îmbunătățește digestia. Cuișoarele stimulează producerea de enzime și previne durerile de stomac.

Cuișoarele, condimentul care protejează ficatul și ameliorează durerile de dinți

Conform unor studii, extractele din cuișoare imită insulina și mențin nivelul glicemiei sub control, fiind recomandate persoanelor care suferă de diabet.

Chiar dacă cuișoarele au multe beneficii asupra organismului, consumul lor trebuie urmărit de un medic specialist. Consumate în cantități mari, cuișoarele, condimentul care protejează ficatul, pot afecta mucoasele și pielea. Persoanele care au o piele mult mai sensibilă sunt sfătuiți să evite aplicarea uleiurilor care conțin cuișoare.

 

CITEȘTE ȘI:

Condimentul care previne cancerul. E eficient în vindecarea ulcerului și te ajută să slăbești sănătos

Planta ce reduce colesterolul rău. Un remediu pentru Alzheimer, cu beneficii pentru bolnavi de diabet

Ultimele Stiri
abonare newsletter