Timp Liber

Planta care ajută la digestie, viroză sau răceli. Excelentă între Crăciun și Anul Nou

Ghimbirul sau planta care ajută la digestie are proprietăți antiinflamatorii, antibacterine și antivirale.

Planta care ajută la digestie și răceli. Ghimbirul este utilizat de zeci de ani în bucătărie și medicină, fiind extrem de apreciat când vine vorba de digestie, dureri de stomac și alte probleme de sănătate.

Ghimbirul planta care ajută la digestie

Specialiștii au descoperit că efectele ghimbirului asupra gazelor care se formează în tractul intestinal în timpul digestiei sunt extrem de puternice. Anumite studii au arătat faptul că enzimele din ghimbir pot ajuta organismul să descompună și să elimine acest gaze, oferind ameliorarea disconfortului. Ghimbirul mai are și efecte benefice asupra enzimelor tripsina și lipaza pancreatică, extrem de importante pentru digestie. În plus, ghimbirul poate ajuta la creșterea motilității intestinale, ajutând la ameliorarea sau prevenirea constipației. Ghimbirul este excelent între Crăciun și Anul Nou, o perioadă cu un consum mare de alimente.


CITEȘTE ȘI:

Planta care te vindecă de răceală și gripă. Te scapă de tuse și, combinată cu mierea, e ca un analgezic
Leguma care te ajută să slăbești. Creează imunitate la cancer și te scapă rapid de 6 kilograme de grăsime


Ghimbirul este recomandat și persoanelor care au grețuri matinale și grețuri în urma unor tratamente pentru cancer.  Un studiu efectuat în 2010 a examinat efectele suplimentelor cu pudră de ghimbir asupra stării de greață la 60 de copii și adulți tineri care au fost supuși chimioterapiei. Analiza a arătat că suplimentul a dus la reducerea stării de greață la majoritatea persoanelor care l-au luat.

Autorii unei recenzii din 2011 au ajuns la concluzii similare. Ei au raportat că administrarea unei doze zilnice împărțite de 1.500 de miligrame (mg) de extract de ghimbir a ajutat la ameliorarea simptomelor de greață.


Ghimbirul bun și la răceli

Ghimbirul proaspăt protejează sistemul respirator și te ajută în tratarea răcelilor și virozelor clasice în această perioadă.  Un alt studiu efectuat în 2013 a arătat că 25% dintr-un total de 74 de voluntari au avut dureri musculare reduse în urma consumului de ghimbir.

CITEȘTE ȘI:

Pătrunjelul, planta ce tratează bolile de inimă. Curăță rinichii, te ajută să slăbești și are beneficii de care nu știai

Planta care previne cancerul. Îmbunătățește vederea și te ajută să slăbești

Ultimele Stiri
abonare newsletter