Timp Liber

Băutura care scade tensiunea arterială în 45 de minute! Ajută la circulația sângelui și te scapă de grăsimi

Tensiunea arterială este una dintre cele mai mari probleme la nivelul sănătății, iar milioane de oameni mor din această cauză. Totuși, anumite studii arată că există o băutură care scade tensiunea arterială în 45 de minute este recomandată pacienților.

Băutura care scade tensiunea arterială în 45 de minute! Ajută la circulația sângelui și te scapă de grăsimi Băutura care scade tensiunea arterială în 45 de minute! Ajută la circulația sângelui și te scapă de grăsimi

 

Băutura care scade tensiunea arterială în 45 de minute este bogată în Potasiu și reduce hipertensiunea în scurt timp. Principalele cauze ale tensiunii arteriale ridicate este lipsa exercițiilor fizice, supraponderlitatea, dar și un stil de viață de nesănătos. Toate astea ar putea fi diminuate cu ajutorul unei băuturi minune.


 

Sucul de prune, băutura care scade tensiunea arterială

Cercetările efectuate de Universitatea Wollongong, Australia, au demonstrat că sucul de prune are efecte în reducerea tensiunii arteriale. Consumul unei singure porții de 300 de mililtri de suc de prune a produs scăderea tensiunii arteriale în 24 de ore. Consumul de suc de prune a avut efect în special la persoanele în vârstă, fiind băutura care scade tensiunea arterială are și alte beneficii.


CITEȘTE ȘI:

Fructul care îngrașă cel mai mult. Mulți oameni fac greșeala de a-l introduce în dietă


Studiul a fost realizat pe un soi de prune japoneze cunoscute sun numele de Queen Grannet. Ele au un nivel rdiciat de antociani. Antocianina este un antioxidant puternic, responsabil pentru scăderea pronunțată a tensiunii arteriale.

Băutura care scade tensiunea arterială are și alte beneficii

Sunt tot mai multe dovezi care demonstrează că antocianina oferă tot mai multe beneficii pentru sănătatea. Dietele cu antocianină îmbunătățesc funcționarea metabolismului și reduc semnificat riscul obezității.


Studiul la scară mică a fost realizat pe un eșantion de 24 de adulți, dintre care 12 aveau vârsta de 65 de ani și peste, și alți 12 cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani.

CITEȘTE ȘI:


Băutura alcoolică benefică pentru organism. E bună pentru inimă și arde grăsimile, te ajută să slăbești

Participanții au primit fie o doză de 300 ml de suc de prune, fie trei doze de 100 ml de suc pe o perioadă de trei ore, în două ocazii diferite. Dozele au fost distribuite în mod aleatoriu.

Cerecătorii au concluzionat că: „Există o reducere semnificativă a tensiunii arteriale și o îmbunătățirea  întregului sistem cardiovascular la ambele grupe de vârstă.  Echipa nu a observat nicio diferență între regimurile de adminstrare a dozei pentru nicio grupă de vârstă”.

Aceste constatări sunt în concordanță cu o serie de alte studii, inclusiv unul care a observat reduceri semnificative ale tensiunii arteriale la șobolanii hipertensivi.

CITEȘTE ȘI:

Planta care calmează reacțiile alergice. Ajută la prevenirea cancerului și sporește fertilitatea

Planta care combate durerile menstruale. Are rol calmant și menține în stare perfectă circulația sângelui

Ultimele Stiri
abonare newsletter