Timp Liber

Condimentul ce acționează ca un antiinflamator și combate răceala. Previne bolile de inimă și cheagurile de sânge

Condimentul care acționează ca antiinflamator și combate răceala. Acesta este benefic pentru organism și poate preveni bolile de inimă sau formarea cheagurilor de sânge.

Condimentul ce acționează ca un antiinflamator și combate răceala. Previne bolile de inimă și cheagurile de sânge Condimentul ce acționează ca un antiinflamator și combate răceala. Previne bolile de inimă și cheagurile de sânge

 

 


Condimentul care acționează ca antiinflamator și combate răceala. Este vorba de turmeric, al cărui pudră, cu aromă intensă, aduce numeroase beneficii asupra organismului nostru.

 


O substanță pe care o conține acest condiment, curcuma, are efecte curative, scrie doc.ro. De asemenea, turmericul este susținut de multe studii ce arată beneficiile multiple asupra sănătății organismului.

Condimentul are puternice proprietăți antiinflamatorii, fiind atât de puternic încât este mai bun decât unele medicamente, fără a avea efecte adverse.


Condimentul care acționează ca antiinflamator. Previne bolile de inimă

Condimentul care acționează ca antiinflamator joacă și un rol important în prevenirea bolilor de inimă, principala cauză de deces în lume.

Cercetătorii arată că conținutul acestui condiment poate contribui la prevenirea bolilor de inimă, având ca principal beneficiu îmbunătățirea funcției endoteliumului – membrana ce căptușește vasele de sânge, scrie sursa citată.


Totodată, curcuminul, substanța pe care o conține turmericul, reduce inflamația și procesele oxidative, două lucruri care sunt extrem de importante pentru sănătatea inimii noastre.

CITEȘTE ȘI:


Fructul care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Ameliorează durerile articulare și scade tensiunea arterială

 

Ceaiul care ameliorează durerile de cap. Tratează insomniile și luptă împotriva infecțiilor bacteriene de la nivelul pielii

Condimentul care combate răceala. Previne formarea cheagurilor de sânge

Pe lângă beneficiile medicale extraordinare deja menționate, turmericul, condimentul care acționează ca antiinflamator și combate răceala, are și proprietăți anticoagulante. Acestea ajută la o bună circulație a sângelui și fluidificarea lui.

Din acest motiv, acest condiment poate ajuta la prevenirea formării cheagurilor de sânge, însă persoanele care își administrează regulat medicamente anticoagulante trebuie să aibă grijă și să ceară sfatul medicului.

Turmericul are și multe alte beneficii între care se numără și combaterea răcelii, dar nu numai. Acest condiment ajută în cazul următoarelor afecțiuni: migrene, bronșită, febră, recuperare după operații, depresie, tuberculoză, boli de rinichi, etc.

CITEȘTE ȘI:

Condimentul care te face să slăbești și previne bolile de inimă. Are proprietăți anti-cancer și tratează depresia

Condimentul care te apără de gripă și răceală. Ține colesterolul sub control și se recomandă în curele de slăbire

Ultimele Stiri
abonare newsletter