Timp Liber

Ceaiul considerat calmant universal. Tratează insomniile și previne îmbătrânirea prematură a pielii

Ceaiul considerat calmant universal. Acest ceai are foarte multe beneficia pentru organism, tratează insomniile și previne îmbătrânirea prematură a pielii.

Ceaiul considerat calmant universal. Tratează insomniile și previne îmbătrânirea prematură a pielii Ceaiul considerat calmant universal. Tratează insomniile și previne îmbătrânirea prematură a pielii

 

 


Ceaiul considerat calmant universal este ceaiul de mușetel. Acest ceai este recomandat de medici datorită numeroaselor proprietăți pe care le are asupra sănătății noastre.

 


Una dintre cele mai populare plante medicinale, mușețelul este răspândit în toate zonele de câmpie, pe pajiști sau în locuri însorite și poate fi folosit pentru infuzii și extracte.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Ceaiul considerat calmant universal. Tratează insomniile

Ceaiul de mușețel, ceaiul considerat calmant universal este excelent pentru efectele carminative, uşor sedative, antispastice şi tonice.


Potrivit doc.ro, ceaiul de musețel combate insomnia, stresul și oboseala cronică. Medicii recomandă o cană de ceai de mușețel persoanelor care suferă de insomnii. De notat, pentru un efect mai evidente, cana de ceai trebuie savurată cu o oră după cină.

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, ceaiul de mușețel este cunoscut de specialiști pentru conținutul său ridicat de flavonoizi. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, ceaiul de mușețel contribuie la reducerea tensiunii arteriale și la menținerea colesterolului în limite normale.


CITEȘTE ȘI:

Planta care te scapă de răceală și gripă. Ameliorează durerile de cap

Ceaiul care te ajută să slăbești și întărește sistemul imunitar. Previne cancerul și stimulează sistemul nervos

Ceaiul de mușețel, ceaiul considerat calmant universal. Previne îmbătrânirea prematură a pielii

Ceaiul considerat calmant universal previne și îmbătrânirea prematură pielii. Conform unui studiu realizat în Germania, o cană de ceai de mușețel pe zi previne îmbătrânirea prematură și instalarea afecțiunilor care vin cu înaintarea în vârstă.

Totodată, infuzia de mușețel are un rol benefic și asupra sănătății ochilor. Prin clătirea ochilor cu decoct sau infuzie de mușețel se reduce inflamația și roșeața ochilor.

Chiar dacă ceaiul de mușețel are numeroase beneficii pentru organism, experții spun că ceaiul de mușețel consumat în exces poate avea o serie de efecte secundare. Este recomandat să nu bea acest ceai persoanele care iau anticoagulante, deoarece mușețelul conține cumarină, o substanță care are efect anticoagulant.

 

CITEȘTE ȘI:

Alimentul care te ajută să pierzi din kilograme. Scade tensiunea arterială și previne diabetul

Fructul supranumit „fructul zeilor”, cu multe beneficii pentru organism. Îmbunătățește vederea și scade tensiunea arterială

Ceaiul care tratează răceala și te ajută să slăbești. Are proprietăți anti-cancer și anti-îmbătrânire

Ultimele Stiri
abonare newsletter