Timp Liber

Ce se sărbătorește pe data de 16 februarie? Este ziua inovației, dar și ziua migdalelor

Pe data de 16 februarie se sărbătorește la nivel mondial se sărbătorește ziua inovației. Această zi mai este și ziua migdalelor, dar și ziua în care faci o favoare unei persoane morocănoase.

Ce se sărbătorește pe data de 16 februarie? Este ziua inovației, dar și ziua migdalelor Ce se sărbătorește pe data de 16 februarie? Este ziua inovației, dar și ziua migdalelor

 

 


Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. 

 


Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

 


Ziua inovaţiei

Inovaţia este un cuvânt la modă în vremurile noastre şi se referă la acţiunea de a inventa o nouă metodă, produs sau idee. Este procesul care "traduce" o idee sau o invenţie într-un bun sau serviciu.

Ziua inovaţiei (#InnovationDay), marcată pe 16 februarie, celebrează realizările de pionierat în domeniul tehnologiei şi serviciilor. Este organizată de Science History Institute în colaborare cu Society of Chemical Industry din Satele Unite.


Ziua în care faci o favoare unui morocănos

Pe 16 februarie, fă o favoare unui morocănos şi luminează-i ziua! Cu toţii avem câte un morocănos în vieţile noastre sau am fost chiar noi morocănoşi la un moment dat al existenţei. Câteodată un simplu gest frumos din partea unui prieten apropiat sau unui străin este tot ceea ce ne trebuie ca să ieşim din starea de proastă dispoziţie. Chiar şi cea mai ursuză persoană poate fi înveselită cu o vorbă sau o faptă bună.

Ziua migdalelor

Ziua de 16 februarie este dedicată migdalelor (#AlmondDay). Se crede că migdalii ar fi printre primii arbori cultivaţi de oameni. Sunt menţionaţi şi în Biblie. Deşi nu se ştie cu exactitate de unde provin, migdalii ar fi fost cultivaţi pentru prima dată în China sau Asia Centrală.

 În călătoriile lor pe Drumul Mătăsii dintre Asia şi Mediterană, exploratorii mâncau migdale, iar odată cu stabilirea lor în regiunea mediteranei, în zonă au început să crească migdali. S-au răspândit apoi pe teritoriul Europei, începând să crească în pâlcuri pe teritoriul Spaniei şi Italiei. 

Migdalii au ajuns în Statele Unite la mijlocul anilor 1700. Istoricii sunt de părere că au fost aduşi de preoţii franciscani care venea din Spania pe corăbii comerciale. Arborii nu au rezistat foarte mult în Statele Unite întrucât solul şi procedeul de creştere erau inadecvate. Abia în anii 1800, arborii de migdal au fost cultivaţi cu succes şi recoltaţi în Statele Unite.

Migdalele au numeroase beneficii pentru organism, sunt bogate în fibre, ajută digestia şi furnizează bacterii intestinale benefice. În plus faţă de beneficiile alimentare, migdalele sunt benefice pentru piele şi îngrijirea părului.

Sursa: Agerpres

 

CITEȘTE ȘI:

Ce se sărbătorește pe 15 februarie? E ziua mondială a hipopotamilor și a persoanelor singure

abonare newsletter