Timp Liber

Leguma care reglează tensiunea arterială. Vindecă ulcerul și menține oasele sănătoase

Leguma care reglează tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru organism. Această legumă este recomandată de specialiști datorită beneficiilor sale, vindecă ulcerul și menține oasele sănătoase.

Leguma care reglează tensiunea arterială. Vindecă ulcerul și menține oasele sănătoase/ Sursă foto: pixabay.com Leguma care reglează tensiunea arterială. Vindecă ulcerul și menține oasele sănătoase/ Sursă foto: pixabay.com

 

Leguma care reglează tensiunea arterială. Această legumă este spanacul.


 

Spanacul este cunoscut pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului datorită aportului de vitamine și minerale.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Consumul de spanac crește vitalitatea, combate oboseala și îmbunătățește calitatea sângelui. Spanacul este o sursă excelentă de vitamina K, vitamina A, vitamina C, vitamina B, acid folic, dar și de magneziu, fier si mangan, potrivit doc.ro.

Leguma care reglează tensiunea arterială. Vindecă ulcerul

Spanacul, leguma care reglează tensiunea arterială. Această legumă are un conținut ridicat de potasiu și un conținut scăzut de sodiu. Acidul folic din compoziția spanacului contribuiela reducerea hipertensiunii arteriale și la relaxarea vaselor de sânge.


De asemenea, spanacul este benefic și pentru afecțiunile gastrice. Datorită substanțele pe care le conține, spanacul acționează ca un „pansament gastric” și reduce inflamația. Această legumă are capacitatea de a ajuta organismul să se vindece rapid și în cazul în care vorbim de ulcer.

Totodată, leguma care reglează tensiunea arterială, este benefic și pentru persoanele care suferă de boala Alzheimer. Conform ghidnutritie.ro, vitamina K din compoziția spanacului joacă un rol important în cazul pacienților cu boala Alzheimer, prin limitarea daunelor neuronale produse în creier.


 

CITEȘTE ȘI:

Leguma care tratează gripa și răceala. Ajută persoanele care au diabet și previne cancerul

Fructul care previne cancerul, cu multe beneficii pentru sănătate. Reglează tensiunea arterială și te ajută să pierzi din kilograme

 

Leguma care reglează tensiunea arterială. Menține oasele sănătoase

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, vitamina K din compoziția spanacului ajută și la menținerea oaselor sănătoase. Pe lângă vitamina K, spanacul conține și magneziu, mangan, cupru, fosfor și zinc care mențin oasele sănătoase.

Alt beneficiu al legumei care reglează tensiunea arterială, este că menține părul și pielea hidratate, dar ajută și la menținerea sănătoasă a dinților și a unghiilor.

 

CITEȘTE ȘI:

Alimentul care produce anxietate și stări de nervozitate! E consumat zilnic de români

Ceaiul care te scapă de stres. Curăță ficatul și rinichii și reduce semnele lăsate de acnee

Planta care combate răceala și gripa. Are efect antiinflamator și te ajută să pierzi din kilograme

Ultimele Stiri
abonare newsletter