Timp Liber

Cele mai sănătoase alimente. Previn mai multe tipuri de cancer, bolile de inimă și mențin silueta frumoasă

Cele mai bune alimente pentru sănătate, cu multe beneficii incredibile. Acestea previn apariția mai multor boli, dar ne mențin și silueta frumoasă.

Cele mai bune alimente pentru sănătate cate te ajută să slăbești / Foto: pixabay.com Cele mai bune alimente pentru sănătate cate te ajută să slăbești / Foto: pixabay.com

 

 


Cele mai bune alimente pentru sănătate sunt, desigur, legumele. Dar care legume? Ei bine, este vorba despre ceapă, porumb și mazăre.

 


Aceste alimente aduc beneficii incredibile pentru organismul nostru și ne ajută să ne menținem și silueta, fiind scăzute în calorii.

Însă, cel mai important beneficiu pe care îl au este că ajută la prevenirea mai multor tipuri de boli grave.


Cele mai bune alimente pentru sănătate. Ceapa

Ceapa este pe lista celor mai bune alimente pentru sănătatea organismului nostru. Această legumă are foarte multe substanțe nutritive care ne fac bine.

Acest aliment conține sulf, un mineral care este esențial pentru sănătatea sistemului cardiovascular și care protejează vasele de sânge. Pe scurt, ceapa este un aliment care aduce foarte multe beneficii inimii.


Cele mai bune alimente pentru sănătate. Ceapa a fost, totodată, corelată cu un risc mai scăzut de dezvoltare a mai multor tipuri de cancer, scrie doc.ro. O analiză a arătat că cei care consumă des ceapă au avut cu 22% mai puține șanse de a avea cancer de stomac.

De asemenea, acest aliment foarte bun pentru sănătate poate ajuta la susținerea sistemului osos, mai exact să crească densitatea oaselor.


CITEȘTE ȘI:

Planta cu nume interesant care previne cancerul. Întărește oasele și alungă insomniile

 

Băutura alcoolică care te ajută să slăbești. Ajută la sănătatea inimii și scade riscul de diabet
 

Cele mai bune alimente pentru sănătate. Porumbul

Porumbul este un alt aliment care este benefic pentru sănătatea noastră. Conform csid.ro, acesta este ideal pentru digestie.

Doza de fibre insolubile pe care porumbul o conține ajută mult în acest sens. Fibrele insolubile ajută la eliminarea resturilor din sistem, prevenind astfel constipația și reducând riscul de apariție a cancerului de colon.

Cele mai bune alimente pentru sănătate. Porumbul conține luterină și zeaxantină care sunt principalii săi pigmenți. Aceștia ajută la protejarea ochilor, dar și la reducerea riscului de degenerare maculară și de apariție a cataractei.

Acești antioxidanți ajută în același timp la protejarea împotriva bolilor creierului, precum Alzheimerul.

CITEȘTE ȘI:

Leguma pe care nu o suportă multă lume, dar îți poate lungi viața. Acest aliment poate preveni boli fatale

 

Condimentul care menține inima sănătoasă. Previne diabetul și întărește sistemul imunitar

 

Cele mai bune alimente pentru sănătate. Mazărea

Mazărea se află și ea pe lista celor mai bune alimente pentru sănătate și ea, la rândul său, ajută la prevenirea cancerului la stomac. Acest aliment, conform doc.ro, conține o cantitate mare de cumestrol, un polifenol cu rol de protejare. Acesta poate să lupte împotriva cancerului la stomac, arată un studiu din Mexico City.

De asemenea, acest aliment sănătos poate să ajute și la prevenirea bolilor de inimă. În boabele de mazăre găsim numeroși antioxidanți și compuși care au proprietăți antiinflamatoare care ajută la sănătatea vaselor de sânge.

Nu în ultimul rând, mazărea are foarte multe fibre dietetice, dar și vitamine. Acest aliment are, totodată, un conținut scăzut de calorii și din acest motiv este de ajutor în menținerea greutății normale.

CITEȘTE ȘI:

Cea mai TOXICĂ legumă. Poate provoca cancer, hipertensiune și afectează glanda tiroidă

Simptomele cancerului: două indicii la apariția cancerului în organism

abonare newsletter