Actualitate

Florin Piersic nu s-a infectat în spitale. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Starea sa este stabilă și nu putem discuta de o infectare în cursul procedurilor medicale”.

Nu se poate vorbi despre o infectare a actorului Florin Piersic în cursul procedurilor medicale, susține Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Ministrul Rafila susține că actorul Florin Piersic nu s-a infectat în spitale/Foto: Florin Piersic Facebook.com Ministrul Rafila susține că actorul Florin Piersic nu s-a infectat în spitale/Foto: Florin Piersic Facebook.com

 

 


Florin Piersic a suferit o nouă intervenție, joi, după ce a fost transferat de la Institutul „Matei Balș” la Spitalul Foișor din Capitală.

Rafila: Infecția era preexistentă

„Nu este vorba despre o infecţie dobândită în spitalele prin care a trecut, în ultima lună, domnul Florin Piersic, nici cele două de la Cluj, nici cele două din Bucureşti, pentru că infecţia era preexistentă, iar procedurile care au fost aplicate, respectiv la Cluj - un lavaj al acestei proteze de genunchi şi ulterior extragerea la Institutul Inimii din Cluj a acelui stimulator cardiac, care era infectat, n-au făcut altceva decât să încerce să înlăture infecţia, nicidecum nu putem să discutăm de o infectare a pacientului în cursul procedurilor medicale", a precizat Rafila. 


CITEȘTE ȘI: 
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, în urma unei intervenții de urgență

El le-a mulţumit cadrelor medicale și a declarat că starea actorului Florin Piersic este stabilă. 

„Din câte ştiu eu, intervenţia chirurgicală s-a încheiat cu bine (...). Evoluţia pacientului o vom vedea, dar este stabil în momentul acesta al încheierii operaţiei şi sperăm ca lucrurile să evolueze favorabil în următoarea perioadă. Deci nici o legătură cu o infecţie nosocomială, dimpotrivă", a susținut ministrul Sănătăţii.


Ministrul Sănătății a explicat că în cazul actorului Florin Piersic a fost vorba despre „încercarea de a eradica focare infecţioase existente în organism”.

„La aceste proteze, fie că discutăm de proteza de genunchi sau de dispozitivul de stimulare cardiacă, se întâmplă ca atunci când există o bacteriemie, adică prezenţa tranzitorie a unor bacterii în sânge, când întâlnesc astfel de dispozitive în interiorul organismului, să le colonizeze, iar ulterior să formeze ceva pe care noi îl numim bio-film, de unde periodic se eliberează bacterii şi procesul infecţios local se amplifică, dar şi cu răsunet general. Exact asta s-a întâmplat, iar această intervenţie chirurgicală pe care au practicat-o colegii de la Spitalul Foişor probabil că era cea mai potrivită şi nu mai era timp de aşteptat pentru, ştiu eu, eventuala reîntoarcere a chirurgului care l-a operat în urmă cu mai mulţi ani pentru implantarea acestei proteze”, a arătat Rafila.


Ministrul Sănătăţii a menţionat că miercuri dimineaţa l-a văzut pe actorul Florin Piersic, care „era perfect conştient, vorbea, iar starea lui era stabilă”.

O nouă intervenție suferită de Florin Piersic

Actorul Florin Piersic a fost operat joi la Spitalul Foişor din Capitală, fiindu-i extrasă proteza de genunchi şi implantându-i-se una temporară, iar în prezent se află în ATI într-o stare stabilă, potrivit unei informări publicate de unitatea sanitară.


CITEȘTE ȘI: 
Un avion SMURD, retras de la cel mai mare exercițiu militar NATO din Europa, ca să îl ducă pe Piersic la București

Anterior, actorul Florin Piersic a fost transferat, marți seara, de la Cluj la București cu o aeronavă SMURD care a fost chemată din Ungaria. Avionul participa la cel mai mare exercițiu militar NATO.

În ultima perioadă, marele actor Florin Piersic a suferit o serie de intervenții medicale, după ce i s-a făcut rău la finalul unui spectacol, iar medicii au constatat că avea o infecţie la un genunchi. În vârstă de 88 de ani, Florin Piersic a suferit prima operaţie la genunchi în 2019, însă actorul a fost mereu discret în privința stării de sănătate. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Florin Piersic, operat la Spitalul de Ortopedie „Foișor”. Starea actorului este stabilă.

Florin Piersic, adus cu un avion SMURD de la Cluj-Napoca la București

Ultimele Stiri
abonare newsletter