Sănătate

Turnură tragică la doar 18 ani. A intrat în comă imediat ce a băut un shake proteic

O tânără de 18 ani a intrat în comă după ce a consumat un shake proteic la sala de sport. La doi ani distanță, familia ei încă luptă pentru o șansă la viață.

A intrat în comă imediat ce a băut un shake proteic. FOTO: mariaverdejomelero / Instagram A intrat în comă imediat ce a băut un shake proteic. FOTO: mariaverdejomelero / Instagram

 

 


Pe 28 septembrie 2022, Marta Perez a băut un shake proteic. A făcut imediat șoc anafilactic și a intrat în comă. Reacția alergică pare să fi fost declanșată de fisticul conținut în băutură. 

 


 

Aproape doi ani mai târziu, părinții spaniolei încă se luptă și iau în considerare noi alternative de tratament, după cum a relatat ziarul La Vanguardia.


Tânăra, care avea 18 ani la momentul respectiv, se înscrisese la o sală de sport din orașul său unde, în timpul antrenamentelor, i s-a oferit un shake proteic. L-a băut doar după ce a primit asigurări că nu conținea nimic care să îi facă rău.

Tragedie la sala de sport: O tânără cade în comă după un shake proteic

Reacția alergică a fetei a fost aproape imediată, iar Marta a mers imediat la un centru de sănătate din localitate, unde i s-a administrat un medicament pentru tratarea stărilor inflamatorii și a reacțiilor alergice. A fost trimisă apoi acasă.


CITEȘTE ȘI:
Când alimentele ne fac rău: alergii și intolerante alimentare explicate de medicii MedLife

Starea ei s-a deteriorat foarte repede, iar părinții au dus-o înapoi la spital, unde a suferit un stop cardiorespirator care a dus la internarea în secția de terapie intensivă și la comă.

O băutură declanșează un șoc anafilactic și o comă prelungită

După cum a explicat mama tinerei, experiența din spital a fost teribilă: „Ne-au spus că Marta nu va supraviețui, că nu putem face nimic, că trebuie să ne obișnuim cu ideea”.


Abia în decembrie 2022 a reușit să își transfere fiica la o clinică privată din Valencia, unde se află și astăzi. 

Aici, tânăra urmează un tratament de neuroreabilitare, datorită căruia familia ei speră să se amelioreze: „Vrem ca Marta să aibă parte de o terapie completă, să se refacă. A trebuit să luptăm foarte mult”.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un bărbat aflat în munții Piatra Craiului a intrat în șoc anafilactic. A fost înțepat de albină

abonare newsletter