Actualitate

De ziua luptei împotriva consumului de droguri, Bode trage un semnal de alarmă: „Drogurile distrug vieţi. Am solicitat tuturor structurilor mai multă implicare”

Lucian Bode cere mai multă atenție și mai multă implicare pentru combaterea traficului de droguri.

Lucian Bode a vorbit despre lupta împotriva drogurilor în România. FOTO: Facebook Bode Lucian Bode a vorbit despre lupta împotriva drogurilor în România. FOTO: Facebook Bode


Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat cu ocazia Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri că a solicitat tuturor structurilor din cadrul ministerului mai multă implicare şi eficienţă atât în activităţile de combatere, cât şi în cele de prevenire şi a susţinut că faţă de întreg lanţul care întreţine acest flagel, dar şi faţă de acei reprezentanţi ai instituţiilor statutului care se dovedesc complici "nu trebuie să existe niciun fel de toleranţă".

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

"Astăzi, de Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, vreau să trag încă o dată un semnal de alarmă cu privire la aceste fenomene care distrug vieţi, dezbină comunităţi, subminează modernizarea şi evoluţia statelor! Am solicitat tuturor structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne mai multă implicare şi eficienţă atât în activităţile de combatere, cât şi în cele de prevenire.


Faţă de întreg lanţul care întreţine acest flagel, dar şi faţă de acei reprezentanţi ai instituţiilor statutului care se dovedesc complici nu trebuie să existe niciun fel de toleranţă", a afirmat ministrul, duminică, în mesajul său.

Potrivit lui Bode, activităţile de identificare, depistare şi apoi de tragere la răspundere trebuie intensificate, iar toate eforturile instituţiilor în acest sens trebuie susţinute şi consolidate.

"Am subliniat, întotdeauna, importanţa prevenirii consumului şi traficului ilicit de droguri, iar Ministerul Afacerilor Interne a desfăşurat campanii de informare şi conştientizare cu privire la riscurile pe care le implică aceste comportamente nocive", susţine reprezentantul MAI.


"Instituţiile fac eforturi considerabile în acest sens, însă doresc să subliniez că este nevoie de un efort comun în care trebuie să ne implicăm cu toţii: factori de decizie din ministere, structuri specializate din sistemul poliţienesc şi judiciar, specialişti anti-drog, profesori şi părinţi", a mai arătat ministrul. 

CITEȘTE ȘI:

Vârsta de debut a consumului de droguri în România a scăzut DRAMATIC: „Tinerii încep la 10-12 ani”

Droguri în Făget? Ce au descoperit jandarmii

abonare newsletter