Actualitate

Peste 130 de arestări într-un dosar european de trafic de ființe umane. Acțiuni de depistare a traficanților și în România

Într-o operaţiune la nivel european susţinută de Europol, forţele de poliţie din ţările participante şi angajaţii inspectoratelor de muncă au arestat peste 130 de infractori şi au identificat în jur de 60 de suspecţi şi circa 130 de potenţiale victime, informează marţi un comunicat al organizaţiei europene.

Peste 22.480 de oameni ai legii au participat la acţiune, în timpul căreia au fost efectuate verificări la frontierele terestre, maritime şi aeriene/ Foto: europol.europa.eu Peste 22.480 de oameni ai legii au participat la acţiune, în timpul căreia au fost efectuate verificări la frontierele terestre, maritime şi aeriene/ Foto: europol.europa.eu

 

Acţiunea comună care a vizat traficul de fiinţe umane a avut loc în perioada 6-13 iunie şi a fost coordonată de Frontex cu participarea a 22 de ţări şi a Interpol.


 

Peste 22.480 de oameni ai legii au participat la acţiune, în timpul căreia au fost efectuate verificări la frontierele terestre, maritime şi aeriene, precum şi pe rutele foarte utilizate spre Europa.
 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Acţiunea a dus la peste 130 de arestări şi la identificarea a încă 60 de suspecţi, fiind iniţiate în plus peste 100 de noi investigaţii. În total, au fost identificate peste 130 de posibile victime ale traficului de persoane, cel puţin 12 dintre acestea fiind confirmate ca minore. De asemenea, verificările au dus la depistarea a peste 220 de documente falsificate.

În timpul operaţiunii comune s-au efectuat controale în 13.500 de locuri şi asupra a 193.020 de vehicule. În acelaşi timp, au fost controlate 970.440 de persoane şi 101.790 de documente.


De asemenea, oamenii legii au verificat identitatea a peste 11.130 de minori, care rămân grupul cel mai vulnerabil care este traficat şi exploatat, potrivit Europol. Mulţi dintre ei cad victime exploatării sexuale, sunt forţaţi să cerşească sau să comită infracţiuni mărunte şi trafic de droguri. De asemenea, ei pot deveni victime ale exploatării prin muncă şi sclaviei domestice.

Europol a susţinut coordonarea activităţilor operaţionale, a facilitat schimbul de informaţii şi a furnizat sprijin analitic.


Ţările care au participat la acţiune sunt Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Lituania, Ţările de Jos, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia, Bosnia şi Herţegovina, Liechtenstein, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia, Ucraina şi Regatul Unit.

 

CITEȘTE ȘI:

Un fost jucător important de la CFR Cluj, urmărit prin Interpol! Fotbalistul, bănuit că truca meciuri

Percheziții de amploare în România și Austria. Investigaţia a fost desfăşurată cu sprijinul poliţiştilor din Cluj

abonare newsletter