Actualitate

Proiectul care interzice reclamele la jocurile de noroc, modificat în Parlament. Senatul a aprobat proiectul

Inițiativa care interzice reclamele pentru pariuri sportive și jocuri de noroc a fost îmblânzită în Parlament. Senatorii au adoptat proiectul, însă au introdus două amendamente prin care mențin acest tip de publicitate.

Inițiativa care interzice reclamele pentru pariuri sportive și jocuri de noroc a fost îmblânzită în Parlament/ Foto: pixabay.com Inițiativa care interzice reclamele pentru pariuri sportive și jocuri de noroc a fost îmblânzită în Parlament/ Foto: pixabay.com

 

 


Senatul a adoptat, miercuri, în plen, proiectul care vizează limitarea publicităţii audiovizuale pentru jocurile de noroc şi pentru pariurile sportive.

 


S-au înregistrat 80 de voturi „pentru” şi două abţineri.

Plenul şi-a însuşit raportul de admitere cu amendamente al Comisiilor juridică şi de cultură. Senatorii au votat pentru permiterea reclamelor între orele 23:00 şi 6:00, iar reclamele outdoor nu pot depăşi 30 de metri pătraţi.


Senatorii au votat amendamentele propuse de liberali, precum cel care permite, în intervalul orar 6:00 – 23:00, „inserturile grafice ale mărcii, siglei sau altui simbol prin care se poate identifica titularul mărcii”, însoţite de mesajul „Fii responsabil” şi de interdicţia participării la jocurile de noroc a persoanelor sub 18 ani.

Un alt amendament adoptat prevede că „formele de publicitate exterioară sunt permise dacă dimensiunile materialelor publicitare nu depăşesc, în mod individual, o suprafaţă de 30 de metri pătraţi” şi nu promovează premii în bani sau bunuri materiale.


A fost admis, de asemenea, un amendament propus de senatorul UDMR Turos Lorand, care prevede „interzicerea oricărei forme de comunicare comercială audiovizuală pentru activităţile de jocuri de noroc, reglementare potrivit art. 10 alin. 1 din OUG nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, prezentate sau recomandate de personalităţi ale vieţii publice, culturale, ştiinţifice, sportive ori de alte persoane care, datorită celebrităţii lor, pot încuraja activităţile de jocuri de noroc şi pariuri sportive”.

Proiectul de act normativ pentru completarea art. 29 din Legea 504/2002 a audiovizualului şi pentru modificarea şi completarea Legii 148/2000 privind publicitatea va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

CCR a decis că Legea securității cibernetice este constituțională. USR și Forța Dreptei acuzau că „încalcă grav dreptul la viaţă privată”

Un bărbat a intrat în stop cardiac într-o sală de jocuri de noroc din Florești. Manevrele de resuscitare ale unui polițist i-au salvat viața

abonare newsletter