Actualitate

VIDEO. Imagini rare cu o pisică sălbatică, surprinsă în Parcul Natural Apuseni. Animalul este unul singuratic

Parcul Natural Apuseni nu oprește să ne surprindă cu fauna diversificată. Imagini rare cu o pisică sălbatică au fost surprinse de camerele de supraveghere amplasate în rezervație.

Parcul Natural Apuseni nu oprește să ne surprindă cu fauna diversificată/ Foto: captură video Parcul Natural Apuseni - Facebook Parcul Natural Apuseni nu oprește să ne surprindă cu fauna diversificată/ Foto: captură video Parcul Natural Apuseni - Facebook

 

 


Reprezentanţii Parcului Natural Apuseni prezintă noi imagini video cu viaţa sălbatică a acestei spectaculoase zone din ţară.

 


Într-o filmare surprinsă de camerele de supraveghere poate fi surprinsă o pisică sălbatică care se plimbă prin zăpada pufoasă.

Potrivit reprezentanților Parcului Natural Apuseni aceste animale sunt singuratice și active mai ales în perioada crepusculară sau nocturnă.


„Pisica sălbatică ( Felis silvestris) este o felină mică. Se hrănește cu mamifere mici și pasări. Preferă pădurile întinse, liniștite, cu arbori bătrâni și tufărișuri dese, cu zone stâncose în care se poate ascunde. Este un animal singuratic, activ mai ales în perioada crepusculară sau nocturn. Prin parc o putem vedea accidental, mai ales în zone neumblate”, au transmis reprezentanții Parcului Natural Apuseni.

Pisică sălbatică, capturată în Gherla

În weekend, o pisică sălbatică a fost capturată într-o curte din Gherla, județul Cluj.


Aceasta a dat târcoale gospodăriilor și a mâncat găinile oamenilor.

„Eliberare: pisică sălbatică, capturată în gospodărie.


O pisică sălbatică, care își făcea veacul într-o curte de ceva timp, a fost capturată și eliberată în mod etic, fără a suferi răni sau a fi pedepsita în stil tradițional românesc.

Cruzimea și deținerea în captivitate sunt infracțiuni. De fapt acesta este scopul postării, să înțelegem cu toții ca animalele sălbatice se supun unui alt regim și gestionarea lor este una complexă și sensibilă și doar persoanele autorizate pot face asta, iar cine identifică cazuri similare este dator să anunțe DE URGENȚĂ așa ceva, fie un centru specializat, fie pe noi, iar în lipsă de inspirație, 112”, au transmis reprezentanții Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului - OPMCB.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Pisică SĂLBATICĂ, prinsă în zona Gherla. A fost eliberată în natură - VIDEO

Imagini spectaculoase cu doi lupi care se plimbă prin zăpadă, în Parcul Natural Apuseni. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter