Actualitate
Nouă milioane de euro prin PNRR, pentru dotarea școlilor din Cluj cu mobilier și echipamente digitale
Consilierii locali urmează să aprobe finanțarea unui proiect cu o valoare de peste 44 de milioane de lei, prin PNRR, pentru dotarea cu mobilier și echipamente digitale a zeci de licee, școli și grădinițe din oraș.
Proiect finanțat din PNRR pentru dotarea școlilor din Cluj-Napoca cu mobilier și echipamente digitale/captură foto Ministerul Educației România Facebook.com
Proiectul prevede modernizarea infrastructurii educaționale și adaptarea acesteia la standardele actuale de educație.
„Se aprobă depunerea proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul Cluj-Napoca” în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, pentru un număr de 64 de unități de învățământ.
Se aprobă valoarea totală a proiectului proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul Cluj-Napoca”, în cuantum de 44.947.851,61 Lei, inclusiv TVA, din care 37.355.842,08 Lei reprezintă cheltuieli eligibile asigurate din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), la care se adaugă TVA în valoare de 7.097.609,99 Lei, cheltuială asigurată din bugetul de stat.
Se aprobă valoarea neeligibilă a proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul Cluj-Napoca”, în cuantum de 494.399,54 Lei, inclusiv TVA”, se arată în proiectul ce urmează să fie aprobat de consilierii locali.
De asemenea, municipiul Cluj-Napoca se angajează să finanțeze toate sumele, reprezentând cheltuieli care ar putea fi declarate neeligibile.
În urma analizei realizate de autorități, pentru un număr de 64 de școli din municipiul Cluj-Napoca sunt necesare investiții în dotarea a 819 de săli de clasă, 35 de laboratoare de informatică, 36 de laboratoare de știință 19 cabinete școlare, 49 de cabinete de asistență psihopedagogică, 27 de săli de sport, 6 ateliere de practică.
Cheltuielile neeligibile, acoperite de municipalitate, sunt explicate prin variația numărului de elevi per sala de clasă, în condițiile în care unele școli din Cluj-Napoca numără clase cu 30 de elevi, iar ghidul de finanțare prevede fonduri pentru unități de învățământ cu un număr de 25 de elev/sală de clasă.
Proiectul urmează să fie votat în ședința extraordinară de vineri, 17 martie, a Consiliului local.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: