Actualitate
Cine ar putea fi succesorul Papei Francisc? Candidații care par a fi favoriți pentru rolul de conducere al Bisericii Catolice.
Vaticanul se pregătește pentru alegerea noului Suveran Pontif, după moartea Papei Francisc care a avut loc astăzi, 21 aprilie.

Având în vedere că nu a fost numit un succesor clar, orice membru al Colegiului Cardinalilor ar putea ocupa funcția de conducere în Biserica Catolică. Însă, câțiva dintre cei 252 de potențiali candidați par a se fi remarcați pentru a fi succesorul Papei Francisc.
Cu toate că oficial nu este permisă promovarea vreunuia dintre candidați, procesul alegerii noului papă este unul „extrem de politic”, potrivit BBC, citați de Digi24.ro
Conform tradiției, toți cardinali ar trebui să se lase ghidați doar de Sfântul Duh atunci când aleg cu cine să voteze. Dintre cei 252 de candidați. doar 138 vor putea vota în următorul conclav, deoarece doar membrii Colegiului Cardinalilor, care au sub 80 de ani, au drept de vot.
Cei mai vehiculați candidați la succesiunea Papei Francisc
- Pietro Parolin (Italia, 70 de ani) – actualul secretar de stat al Vaticanului, considerat un cardinal moderat și un posibil continuator al direcției trasate de Papa Francisc. A fost numit cardinal în 2014.
- Fridolin Ambongo Besungu (R.D. Congo, 65 de ani) – președintele Simpozionului Conferințelor Episcopale din Africa și Madagascar, cunoscut pentru pozițiile conservatoare, mai ales în privința binecuvântării cuplurilor de același sex.
- Willem Jacobus Eijk (Olanda, 71 de ani) – fost medic și cardinal din 2012, este unul dintre cei mai conservatori membri ai Colegiului. A criticat deschis reformele Papei Francisc, în special cele legate de divorț și Sfânta Împărtășanie.
- Peter Erdo (Ungaria, 72 de ani) – a exprimat opinii ferme împotriva primirii refugiaților și a împărtășaniei pentru catolicii recăsătoriți. Este cardinal din 2003.
- Luis Antonio Tagle (Filipine, 67 de ani) – supranumit „Papa Francisc al Asiei”, este văzut drept un reprezentant al aripii progresiste. A devenit cardinal în 2012 și ar fi primul papă asiatic din istorie.
- Raymond Burke (SUA, 76 de ani) – un critic cunoscut al Papei Francisc, considerat simbolul conservatorismului catolic. A fost numit cardinal în 2010.
- Mario Grech (Malta, 67 de ani) – secretarul general al Sinodului Episcopilor, cunoscut pentru dorința de a găsi un echilibru între tradiție și deschidere.
- Matteo Zuppi (Italia, 69 de ani) – președintele Conferinței Episcopale Italiene și apropiat al Papei Francisc. A fost implicat în misiuni diplomatice, inclusiv în Ucraina, și este considerat un candidat puternic din Europa.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: Depositphotos.com
CITEȘTE ȘI: