Actualitate
„Ora Pământului” în Cluj-Napoca. Iluminatul ornamental de pe două clădiri din centrul orașului va fi stins vreme de o oră
Primăria se alătură și în acest an inițiativei „Ora Pământului” (Earth Hour), prin stingerea iluminatului ornamental de pe două clădiri din centrul municipiului Cluj-Napoca.
„Ora Pământului”, marcată în Cluj-Napoca/foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com
În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour/ Ora Pământului.
„Primăria Cluj-Napoca se alătură și în acest an inițiativei „Ora Pământului” (Earth Hour), prin stingerea iluminatului ornamental de pe două clădiri din centrul municipiului: Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” (Piața Lucian Blaga) și sediul Primăriei (strada Moților nr. 3) sâmbătă, 25 martie 2023, între orele 20.30 şi 21.30”, arată municipalitatea clujeană prin intermediul unui mesaj public.
Promotorul acestei mișcări este World Wide Fund for Nature Australia, o organizație nonguvernamentală pentru conservarea naturii și restaurarea ecologică a mediului natural.
Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007. Peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice.
Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie în doar câțiva ani.
Earth Hour se sărbătorește anual în ultima sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocțiu, astfel încât toate orașele au parte de întuneric în intervalul 20.30 – 21.30.
Instituţii şi companii din peste 8.000 de oraşe participă la „Ora Pământului”
Oameni, instituţii şi companii din peste 8.000 de oraşe situate în 195 de ţări vor stinge luminile sâmbătă, 25 martie, timp de o oră, în cadrul evenimentului anual „Ora Pământului” („Earth Hour”), potrivit WWF România.
Cea de-a 17-a ediţie a "Orei Pământului" se va derula în intervalul orar 20:30 - 21:30, aceasta fiind cea mai mare acţiune voluntară de mediu din istorie. În acest an, WWF lansează o nouă provocare, pe lângă gestul simbolic de a stinge lumina timp de o oră, invită oamenii să renunţe la rutina zilnică şi să petreacă o oră în care să desfăşoare acţiuni care au ca scop protecţia naturii.
Pentru a ajuta protecţia şi refacerea naturii, în iunie 2022, Comisia Europeană a lansat o propunere legislativă care ar trebui să susţină reconstrucţia ecologică a ecosistemelor degradate în toate statele Uniunii Europene.
Evenimentul Earth Hour a fost organizat, pentru prima dată, pe data de 31 martie 2007, la Sydney, când două milioane de oameni şi peste 2.100 companii din oraşul australian au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale: schimbarea accelerată a climei.
Din 2008, evenimentul a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii.
Ora Pământului (Earth Hour) este un eveniment global, marcat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an. Această acţiune are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: