Actualitate
Protest împotriva tergiversării dosarelor Revoluţiei şi a celor de mare corupţie
<p>Asociaţia '21 Decembrie 1989' a organizat, miercuri, în faţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, un pichet de protest împotriva 'tergiversării finalizării cercetării' în dosarele Revoluţiei din decembrie 1989 şi în dosare de mare corupţie.<br /> <br />'Începând de astăzi nu mai disociem corupţia de crima din decembrie 1989, solicităm finalizarea tuturor dosarelor aflate şi ţinute de ani de zile, atât de crimă, cât şi de corupţie, de către procurori, la comandă politică. Nu despărţim crima de corupţie, pentru că are o legătură strânsă. Pe sângele din decembrie 1989 noi nu ne-am dorit ca unii să se îmbogăţească şi să-şi bată joc de sacrificiu, noi ne-am dorit o ţară cu legi drepte, o justiţie dreaptă pentru întregul popor. Şi, de fapt, cei care au fost lăsaţi să fure după decembrie 1989 nu au făcut decât să realizeze o complicitate extraordinară între cei care au ucis şi cei care au furat', a declarat preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş.</p>
În opinia sa, românii trebuie să ştie că nu revoluţionarii sunt vinovaţi pentru ruinarea economiei naţionale, ci cei care 'au confiscat Revoluţia şi care au deturnat idealurile sincere, corecte, omenoase ale celor care au luptat în decembrie 1989'.
Mărieş este de părere că devalizarea economiei naţionale s-a făcut 'cu bună ştiinţă, cu acordul tuturor guvernelor din 1990 şi până în prezent, indiferent de culoarea lor politică'.
În altă ordine de idei, Teodor Mărieş şi-a exprimat nemulţumirea că o delegaţie a revoluţionarilor nu a fost primită în audienţă la reprezentanţi ai conducerii PÎCCJ, printre care şi procurorul general, Laura Codruţa Kovesi, deşi revoluţionarii au cerut acest lucru în timpul pichetului, transmite Agerpres.