Actualitate

Acțiune de ecologizare a lacului Tarnița, în acest weekend. Deșeurile vor fi scoase și din apă cu caiacele

O nouă acțiune de ecologizare a lacului Tarnița va avea loc în acest weekend, în perioada 7-9 iunie.

Acțiunea de ecologizare din 2022/ Foto: Consiliul Județean Cluj - Facebook Acțiunea de ecologizare din 2022/ Foto: Consiliul Județean Cluj - Facebook

 

 


În perioada 7-9 iulie, Clubul Alpin Român Filiala Cluj derulează, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, o acțiune de igienizare a lacului Tarnița.

 


„În speranța că vremea va fi favorabilă, încurajăm toți cetățenii să participe la această activitate și, în acest fel, să contribuie la valorificarea unuia dintre cele mai apreciate obiective turistice din județ. Consiliul Județean s-a implicat în numeroase acțiuni ce au vizat protejarea bogățiilor naturale, promovând un comportament ecologic și responsabil”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În vederea asigurării unor condiții optime de desfășurare, evenimentul va beneficia de asistența și suportul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, aflat în subordinea Consiliului Județean.


Manifestarea presupune colectarea deșeurilor atât de pe uscat, cât și de pe apă, din caiac, canoe sau barcă, urmând a fi acoperită o zonă de peste 25 de km în jurul lacului, respectiv cca. 11 km în linie dreaptă pe luciul de apă. De asemenea, participanții vor putea lua parte și la o campanie de conștientizare a populației.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Lacul Tarnița a fost curățat de zeci de voluntari! S-au strâns 70 de saci de gunoaie din zonă. FOTO

Măsuri pentru colectarea și prelucrarea deșeurilor din Cluj. Boc: „Se poate ajunge și la scăderi de prețuri”

abonare newsletter