Actualitate

Un nou val de caniculă lovește România. Temperaturile vor urca la 40 de grade. Cum va fi vremea în Cluj?

Cea mai mare partea a țării se va confrunta săptâmâna aceasta cu un nou val de căldură extremă. Cum va fi vremea la Cluj-Napoca?

Persoană care se răcorește/ Foto: depositphotos.com Persoană care se răcorește/ Foto: depositphotos.com

 

 


Zilele de joi şi vineri vor fi cele mai călduroase din această săptămână, cu valori de temperatură care se pot apropia de 40 de grade, la umbră, a afirmat, marţi, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

 


„Într-adevăr, este posibil ca joi şi vineri să consemnăm cele mai călduroase zile din această săptămână, pentru că, începând mai ales de joi, valul de căldură se va extinde în toată ţara, se va intensifica în partea de sud şi vest a teritoriului, acolo unde valorile de temperatură se vor apropia de 38 de grade. Vineri vorbim de arii extinse, în care, mai ales în partea de sud, sud-vest a ţării, temperaturile se pot apropia de 39-40 de grade la umbră, în vest 37-38 grade. Practic, toate zonele extra-carpatice vor fi caracterizate de o vreme caniculară, pentru că maximele de vineri vor depăşi 35-36 grade la umbră. Sâmbătă, în special în jumătatea de sud-est a ţării, vom mai consemna valori de 35 până la 37 de grade, în timp ce în vest, în regiunile intra-carpatice, într-adevăr, vom vorbi de o scădere semnificativă, la cel mult 25-27 de grade. Dacă astăzi instabilitatea va fi în diminuare semnificativă faţă de ziua de ieri, mâine, în special în partea de vest, nord-vest, apoi în centru, est şi local în sud, vom vorbi din nou de fenomene de instabilitate atmosferică care vor fi caracterizate prin dezvoltări noroase convective, averse torenţiale însoţite de vijelii şi cantităţi de apă care pot depăşi în perioade scurte de timp 20 - 30 litri/mp", a spus Mateescu, la Digi 24.

CITEȘTE ȘI:
Caniculă și ploi în primele 2 săptămâni din august. În Transilvania vom avea temperaturi de 35 de grade
Cum te protejezi pe munte dacă ești prins de furtună? Salvamontiști: „NU căuta refugiu în grote”

Prognoza meteo în Cluj-Napoca

Potrivit prognozei AccuWeather, temperaturile vor fi ridicate, însă miercuri, 2 iulie, vor fi așteptate câteva reprize de ploaie.


Miercuri, 2 iulie, sunt așteptate câteva reprize de ploaie, șansele de precipitații fiind de 69%. Maxima zilei va fi de 26 de grade Celsius, în timp ce minima va fi de 13 grade Celsius.

Joi, 3 iulie, scăpăm de ploi, iar maximele vor ajunge la 32 de grade Celsius. Minima va fi de 17 grade.


Vineri, 4 iulie, vremea se încălzește și mai mult, fiind așteptate 33 de grade de Celsius. Pe timpul nopții vor fi așteptate 19 grade Celsius.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Angajatorii, obligați să aplice măsuri pentru protecția angajaților pe caniculă. Ce condiții trebuie să aibă salariații

Brad IMENS, doborât de furtună între mașini, în centrul Clujului! Mai mulți copaci au căzut PESTE mașini

Ultimele Stiri
abonare newsletter