Actualitate

Pasagerii reclamă lipsa spațiilor de așteptare pe Aeroportul Cluj. Conducerea: „Am fost nevoiți să închidem două porți. Vom suplimenta cu containere”

Sute de pasageri s-au înghesuit, duminică, în spațiile de așteptare de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Aglomerație în containerele provizorii de pe Aeroportul Cluj/ Foto: cititor monitorulcj.ro Aglomerație în containerele provizorii de pe Aeroportul Cluj/ Foto: cititor monitorulcj.ro

 

 


Lucrările de extindere la terminalul plecări de la Aeroportul Cluj vor dura până în februarie 2024 și vor aduce în plus trei noi porți de îmbarcare. Lucrările afectează confortul pasagerilor, care sunt nevoiți să aștepte îmbarcarea în terminale provizorii și anume containere.

 


Cei care se ocupă de extinderea terminalului plecări de la Aeroportul Internațional Cluj, Asocierea Bogart-UTI-ACI, au asigurat 80 de containere pentru zona de regrupare a pasagerilor, care deja au fost date în folosință.

Sute de pasageri s-au înghesuit, duminică, în containerele improvizate de pe Aeroport, iar aceștia s-au plâns de lipsa aerului.


„Consiliul Județean Cluj și Aeroportul Cluj țin pasagerii ca vitele în containerele improvizate de la aeroportul Cluj ... mii de oameni pe câțiva zeci de metri pătrați. Fără aer (daaaa sunt aparate de aer condiționat dar NU FUNCȚIONEAZĂ!!!), fără oxigen, fără locuri de stat jos. Sunt oameni bătrâni, sunt oameni bolnavi, sunt străini care asta înțeleg că este România. Este absolut înfiorător.
Toate geamurile sunt închise oamenilor le este rău... este incredibil. Am sunat la aeroport și zis că azi nu pot să facă nimic. Nici să vină cineva sa deschidă niște geamuri. Nu este aer efectiv. Nu este problemă că este aglomerat ci că nu este absolut deloc ventilație să intre aer proaspăt. Unele aparate de aer condiționat funcționează dar ele nu bagă aer”, a declarat un cititor monitorulcj.ro

David Ciceo: „În maxim 3 zile vor fi condiții corespunzătoare”

Directorul Aeroportului „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat pentru monitorulcj.ro că în urma unor lucrări urgente porțile B5 și B6 au trebuit să fie închise, iar în zilele următoare vor suplimenta cu încă 25 de containere.


„Având în vedere că din cauza unor lucrări urgente, porțile B5 și B6 au trebuit să fie închise. Urmează să  suplimentăm cu încă 25 de containere spațiile de așteptare și vor fi condiții corespunzătoare.
Ne cerem scuze față de pasageri și amintim că, după cum se cunoaște deja, extindem terminalul de pasageri. Este o situație temporară, nu s-a întâmplat până acum, dar având în vedere că au apărut niște lucrări urgente prin care se intervine la o clădire existentă, am fost nevoiți să închidem două porți.
În maxim 3 zile vor fi condiții corespunzătoare, până atunci luăm măsuri și sunt restricții temporare doar când se suprapun mai multe zboruri. Ne pare rău și ne cerem scuze. O să luăm măsuri”, a declarat David Ciceo.

Lucrările de extindere a terminalului plecări vor costa 365.708.900 lei, din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 129.618.899 lei. Restul banilor sunt asigurați din fonduri de la bugetul de stat și din bugetul aeroportului.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mai multe avioane pe Aeroportul Cluj și mai puțin zgomot. O nouă cale de rulare, finalizată: „Zgomotul se va atenua” VIDEO

Director Aeroport Cluj: „În 2023 depășim 3 milioane de pasageri, pentru prima dată”. 7 milioane de pasageri, ținta pentru 2040!

Ultimele Stiri
abonare newsletter