Actualitate

Vremea a făcut ravagii în Cluj, în minivacanța de 1 Decembrie. Alunecări de teren și copaci rupți, pe drumuri județene.

Vremea extremă din weekend, în timpul minivacanței de 1 Decembrie, a dus la situații de urgență pe drumurile din județul Cluj. Dintr-o zonă turistică, circa o sută de persoane au fost evacuate.

Dezastru pe drumuri județene din Cluj / Foto: Consiliul Județean Cluj - Facebook Dezastru pe drumuri județene din Cluj / Foto: Consiliul Județean Cluj - Facebook

 

 


Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Cluj au intervenit în minivacanța de 1 Decembrie pe drumuri județene afectate de fenomenele meteo extreme. Situația a fost mai neplăcută în special în zona de munte a județului Cluj. 

Drum județean afectat de vreme / Foto: Consiliul Județean Cluj - Facebook

Potrivit CJ Cluj, situații de urgență au apărut la limita cu județul Bihor, din cauza vântului puternic și a precipitațiilor. 


Copaci căzuți pe drum / Foto: Consiliul Județean Cluj - Facebook

„La sfârșitul săptămânii trecute, în cursul zilelor de vineri și sâmbătă, au avut loc mai multe intervenții în urma unor situații de urgență cauzate de căderile masive de precipitații înregistrate și a vântului deosebit de puternic cu efecte semnificative, mai ales în zona de munte a județului. Astfel, sectorul de drum Doda Pilii – Ic Ponor – limită cu județul Bihor, situat pe drumul județean DJ 763, a fost afectat de o alunecare de teren și de căderea mai multor arbori aflaţi în vecinătatea carosabilului.

Urmare a acestui fapt, s-a acţionat în regim de urgenţă în vederea degajării căii de rulare în zonele afectate. Acţiunea a fost finalizată cu succes în scurt timp de la semnalarea celor două situații cu ajutorul mai multor utilaje și al angajaților prestatorului de servicii executate în cadrul activității pe timp de iarnă care operează în zonă, astfel că circulaţie rutieră a revenit la parametri normali”, a transmis Consiliul Județean Cluj. 


Copaci rupți din cauza vremii extreme / Foto: Consiliul Județean Cluj

100 de turiști, evacuați din zona cascadei „Vălul Miresei”

De asemenea, și polițiștii au anunțat intervenții în zona Răchițele, pe drumul spre Cascada Vălul Miresei. Drumul forestier cunoscut sub denumirea „Valea Stanciului” s-a surpat parţial, sâmbătă, în urma ploilor torenţiale. 

Drumul Valea Stanciului, surpat din cauza ploilor / Foto: IPJ Cluj

Topirea zăpezii și ploile din ultima vreme au dus la creșterea debitului apelor în zona Răchițele. Anterior, hidrologii au emis o avertizare Cod galben de inundații și viituri pe râurile din Cluj.


În acea zonă s-a intervenit pentru evacuarea a aproximativ o sută de turişti, sâmbătă după-amiază.

„Structura drumului forestier denumit popular ‘Valea Stanciului’ care face legătura între centrul localității Răchițele și punctul turistic cascada ‘Vălul Miresei’ a fost afectată din cauza precipitațiilor abundente și a aluviunilor formate  în urma acestora. De asemenea, în zona acționează jandarmi din cadrul Inspetoratului de Jandarmermi Județean Cluj alături de salvamontiști pentru a evacua în siguranță cei aproximativ 100 de turiști care au vizitat zona”, a transmis în weekend IPJ Cluj. 


 Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mircea Bravo și Tanti Lenuța, implicați într-un accident rutier. Ce mesaj a transmis comediantul?

Experiența clujenilor blocați la Munchen din cauza zăpezii. Mărturia unui pasager: „Ce ați văzut la TV nu descrie suficient de bine realitatea”

Ultimele Stiri
abonare newsletter