Sănătate
Cluj-Napoca, capitala națională a medicinei școlare. Emil Boc: „O minte sănătoasă poate crește doar într-un corp sănătos”
Clujul găzduiește în aceste zile cea de-a XIV-a ediție a Congresului Național de Medicină Școlară și Universitară, transformându-se într-un veritabil centru al excelenței în sănătatea tinerelor generații.

Orașul de pe Someș găzduiește în aceste zile cea de-a XIV-a ediție a Congresului Național de Medicină Școlară și Universitară, transformându-se într-un veritabil centru al excelenței în sănătatea tinerelor generații.
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a transmis un mesaj de recunoștință pentru toți cei implicați în medicina școlară și universitară.
CITEȘTE ȘI:
Deputatul Ovidiu Cîmpean (PNL Cluj): „Copiii României merită acces real la prevenție, educație pentru sănătate și sprijin emoțional, direct în școală”
„O minte sănătoasă poate crește doar într-un corp sănătos! Am participat astăzi la deschiderea celei de a XIV-a ediții a Congresului Național de Medicină Școlară și Universitară. Cu această ocazie, am transmis mulțumiri tuturor medicilor și personalului medical din rețeaua de medicină școlară și universitară pentru că au grijă de tânăra generație cu profesionalism.”, a transmis primarul Emil Boc.
Evenimentul reunește numeroși specialiști și reprezentanți de seamă ai instituțiilor naționale și internaționale, printre care:
- Simona Pîrvu, director general INSP București
- Anna Riatti, reprezentant UNICEF
- Deputatul Ovidiu Cîmpean
- Mihai Moisescu, director DSP Cluj
- Marinela Marc, inspector școlar general ISJ Cluj
- Prof. dr. Cosmin Puia, președinte Colegiul Medicilor Cluj
144 de cabinete medicale școlare în oraș
Primăria Cluj-Napoca sprijină constant dezvoltarea infrastructurii medicale dedicate elevilor. În prezent, orașul dispune de 144 de cabinete de medicină școlară generală și 25 de cabinete stomatologice, în care activează 75 de medici și 187 de asistenți medicali, dedicați sănătății copiilor și adolescenților.
„Primăria investește constant în cabinete școlare și servicii medicale de calitate pentru elevi și în promovarea unui mediu sănătos și sigur în școli. Avem în acest moment 144 de cabinete de medicină școlară generală și 25 de cabinete stomatologice, care angrenează 75 de medici și 187 de asistenți medicali, preocupați de sănătatea copiilor”, a adăugat primarul Emil Boc.
Potrivit edilului, pe lângă dimensiunea educațională, Cluj-Napoca este un pol academic recunoscut la nivel național, în special în domeniul medical. Universitățile locale sunt implicate în proiecte de cercetare inovatoare, care contribuie la progresul științific și la îmbunătățirea actului medical. Colaborările strânse dintre mediul universitar și spitale permit integrarea teoriei cu practica, în beneficiul pacienților.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: