Actualitate
Aproape 80% din românii aflați în străinătate se întorc acasă de sărbători. Zborurile spre Cluj, printre cele mai accesibile.
Românii aflați în străinătate se pregătesc să petreacă sărbătorile de iarnă acasă. O bună parte dintre aceștia și-au planificat deja zborul spre Cluj sau alte orașe din țară.
Românii se pregătesc să-și petreacă sărbătorile de iarnă acasă/Foto: pexels.com
Opt din zece români din Diaspora (79%) şi-au planificat zborurile spre România, între 15 şi 31 decembrie, pentru a petrece sărbătorile de iarnă, arată o analiză publicată de o cunoscută platformă de rezervări online, potrivit Agerpres.ro.
În ceea ce priveşte aeroporturile pe care aterizează românii din străinătate, clasamentul poziţionează Otopeni pe primul loc, care va gestiona 67% dintre zborurile românilor care se întorc în ţară, acesta fiind urmat de aeroporturile din Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Suceava şi Bacău.
Cei mai mulţi oameni se întorc din ţările în care se află comunităţi numeroase de români: Italia, Marea Britanie, Belgia, Franţa, Germania, Spania. În acelaşi timp, pe aeroporturile din Bucureşti, Iaşi şi Cluj, cele mai multe zboruri ale diasporei vor fi din Bruxelles, Londra, Paris, Milano şi Madrid.
De altfel, românii plecaţi în străinătate se întorc în ţară preponderent din Bruxelles, Paris, Londra, Dublin, Milano, Roma, Dortmund, Madrid, Bologna şi Frankfurt.
În topul ţărilor cu cele mai multe rezervări cu destinaţia România se află: Italia - cu 22,4% din numărul total al rezervărilor, Germania (13,7%), Marea Britanie (13%), Belgia (12,2%). La polul opus, cu procente mai mici, se situează Franţa, Irlanda, Spania, Danemarca, Elveţia şi Austria.
Tarifele pentru biletele spre Cluj, printre cele mai accesibile
În perioada sărbătorilor, preţul mediu al unui bilet de avion către România este de 211 de euro.
La capitolul tarifelor pentru biletele spre România, în perioada sărbătorilor (15 decembrie - 2 ianuarie), un bilet de avion către Sibiu costă, în medie, 300 de euro. Pe lista mai regăsim Suceava, cu un preţ de 230 de euro/bilet, Bacău (218 euro), Iaşi (217 euro), Bucureşti (214 euro), Timişoara (202 euro) şi Cluj (200 de euro).
Aproape şapte din zece rezervări de bilete (68%) au fost efectuate cu 31 - 90 de zile înainte de data zborului, 17% cu mai puţin de 30 de zile înainte şi 15% cu peste 90 de zile în avans.
Datele citate arată că durata medie de şedere a românilor din Diaspora în ţară este de nouă zile.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: