Actualitate

Șoferii care dețin permis categoria B vor putea conduce și tractoare pe drumurile publice, cu limită de viteză.

Persoanele care dețin permis de categoria B vor putea beneficia de echivalarea acestuia cu permisul Tr1, măsură ce va permite conducerea tractoarelor agricole sau forestiere cu o viteză maximă de 40 km/h pe drumurile publice.

Conducerea tractoarelor pe drumuri publice, posibilă și cu permis categoria B/Foto: pexels.com Conducerea tractoarelor pe drumuri publice, posibilă și cu permis categoria B/Foto: pexels.com

 

 


Guvernul a aprobat, joi, o ordonanţă de urgenţă care modifică şi completează unele acte normative referitoare la categoriile de permis de conducere disponibile în România pentru tractoare şi vehicule agricole. De altfel, echivalarea permisului categoria B cu permisul TR1 (categoria tractor) a fost una dintre revendicările fermierilor.

 


De asemenea, potrivit ordonanței adoptate joi, înscrierea echivalării categoriilor B și Tr cu categoria Tr1 în permisul de conducere pentru noile emisiuni va fi realizată în termen de 3 luni de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență. 

„Este vorba despre echivalarea permisului categoria B cu permisul Tr1, categorie nou introdusă, care va permite conducerea tractoarelor agricole sau forestiere cu o viteză maximă de 40 km/h pe drumurile publice şi înscrierea echivalării categoriilor B şi Tr cu categoria Tr1 în permisul de conducere pentru noile emisiuni, dar nu mai devreme de 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei, fără examinare de către autoritatea competentă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, la finalul ședinței de joi. 


Faptul că absența legislației care să permită conducerea utilajelor agricole cu permise de conducere de categorie B duce la migrația forței de muncă către țările Uniunii Europene a reprezentat unul dintre motivele adoptării acestei măsuri. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Protest masiv al transportatorilor români. Traficul din Cluj a fost dat peste cap - VIDEO

Legea care permite șoferilor cu permis categoria B să conducă și motociclete, atacată de Klaus Iohannis la Curtea Constituțională

Ultimele Stiri
abonare newsletter