Actualitate

Minuni în infern! O fetiță a venit pe lume după ce mama ei a intrat în moarte cerebrală. „Chiar dacă a supraviețuit, acest copil s-a născut orfan”

Chiar și în infernul din Fâșia Gaza se găsesc, din când în când, povești de speranță. Cum ar fi cea a lui Sabreen, o fetiță care a venit pe lume la câteva minute după moartea cerebrală a mamei sale.

O fetiță a venit pe lume după ce mama ei a intrat în moarte cerebrală. Foto: X / Siyaa O fetiță a venit pe lume după ce mama ei a intrat în moarte cerebrală. Foto: X / Siyaa

 

 


Ea locuia într-o clădire din Rafah care a fost lovită și distrusă de un avion al forțelor aeriene israeliene. Bombardamentul a luat viața unei întregi familii. 

 


Cu toate acestea, salvatorii au reușit să extragă trupul neînsuflețit al femeii la câteva minute după ce casa ei s-a prăbușit și, după ce au observat că era însărcinată, au făcut o cezariană de urgență la spital.

Fetița nou-născută a fost și ea la un pas de moarte și se chinuia să respire. Medicii au așezat-o pe un covoraș și au început să-i pompeze aer, apoi au plasat-o într-un incubator. Starea ei este încă gravă, dar, potrivit medicilor - care au numit-o Sabreen, după numele mamei sale - ar putea supraviețui.


Speranță în mijlocul tragediei: Bebeluș născut după bombardament

„Am adus-o pe lume prin cezariană de urgență. Mama era într-o stare dramatică, am decis să salvăm una dintre ei", au declarat medicii, printre care Mohammad Salama, șeful unității de la spitalul Emirates din Rafah, potrivit The Guardian.

Copiii din Gaza continuă să sufere: Bebeluș născut după ce mama ei a intrat în moarte cerebrală 

Bebelușul cântărește 1,4 kilograme și va rămâne într-un incubator trei sau patru săptămâni.


CITEȘTE ȘI:
Israel-Hamas - Familiile unor ostatici reclamă organizaţia islamistă Hamas la Curtea Penală Internaţională

„Aici este cea mai mare tragedie: chiar dacă acest copil a supraviețuit, ea s-a născut orfană”, continuă Salama.

Bunica copilei, pe nume Mirvat al-Sakani, a explicat pentru Associated Press că va avea grijă de fetiță: "Ea este o amintire a tatălui ei. Și fiul meu a fost cu ei, trupul său a fost făcut bucăți, nu l-au găsit încă. De ce i-au vizat? De ce au devenit ei o țintă? Nu știm”.


Potrivit cifrelor Unicef, peste 13.800 de copii au fost uciși în Gaza de la începutul războiului, la 7 octombrie. Iar un copil este rănit sau moare la fiecare 10 minute.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cel mai mare spital din Gaza se redeschide. Ajutoare livrate masiv către unitatea medicală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter