Actualitate

Radio Renașterea, 25 de ani de activitate. „Mulțumiri ascultătorilor și urmăritorilor noștri, cei care dau sens misiunii și muncii noastre zilnice!”

Radio Renașterea împlinește 25 de ani de la prima emisie. Radioul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a fost înfiinţat în anul 1999, la inițiativa Mitropolitului Bartolomeu Anania.

Radio Renașterea împlinește 25 de ani de emisie neîntreruptă/Foto: pexels.com Radio Renașterea împlinește 25 de ani de emisie neîntreruptă/Foto: pexels.com

 

25 de ani de activitate neîntreruptă

Miercuri, 1 mai 2024, Radio Renașterea împlinește 25 de ani de la prima emisie.


Aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Vadului, Feleacului şi Clujului, Radio Renaşterea a început să emită în data de 1 mai 1999, 24 de ore din 24, în municipiul Cluj-Napoca şi împrejurimi. 

La Radio Renașterea ascultătorii pot audia zilnic Sfânta Liturghie, Vecernia și alte slujbe transmise din Catedrala Mitropolitană, dar și emisiuni religioase, programe de folclor, știri și dezbateri despre problemele actuale ale vieții sociale și culturale.
Programele promovează şi prelungesc misiunea Bisericii în dubla sa dimensiune: religioasă şi culturală. Grila de programe cuprinde emisiuni cu caracter religios, cultural, social, muzical și informativ, emisiuni ce se doresc a fi spații de întâlnire și dialog dintre Evanghelie și sensibilitatile omului contemporan.


„Cu ocazia aniversării a 25 de ani de emisie neîntreruptă, Îi mulțumim Bunului Dumnezeu pentru toate realizările de până acum și Îl rugăm, ca și pe mai departe, să ne inspire să facem aceeași lucrare misionară, bună, ca cea pe care am făcut-o până acum și să-i putem însoți pe ascultători cu cuvânt potrivit și dătător de viață”, a declarat Arhid. Dan Văscu, directorul Radio Renașterea, potrivit radiorenasterea.ro

Sub coordonarea Mitropolitului Andrei, Radio Renasterea s-a extins, atât în eter cât și în mediul online, astfel încât în anul 2018 a fost inaugurată stația de emisie de la Huedin, care deservește zona montană a județului Cluj și o parte din județul Sălaj, iar pentru a intensifica misiunea în rândul tinerilor, Radio Renașterea este prezent și pe Facebook, YouTube și Instagram.


Frecvența pe care Radio Renașterea emite acum în Cluj-Napoca este 91 MHz/FM.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mesajul ÎPS Mitropolit Andrei, în Pastorala de Paști: „Domnul Iisus Hristos este iubirea absolută”

Ultimele Stiri
abonare newsletter