Actualitate

Un avion SMURD, retras de la cel mai mare exercițiu militar NATO din Europa, ca să îl ducă pe Piersic la București

Actorul Florin Piersic a fost transferat, marți seara, de la Cluj la București cu o aeronavă SMURD care a fost chemată din Ungaria. Avionul participa la cel mai mare exercițiu militar NATO.

Un avion SMURD, retras de la cel mai mare exercițiu militar NATO din Europa, ca să îl ducă pe Piersic la București/ Foto1: Florin Piersic - Facebook, Foto2: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă - Facebook Un avion SMURD, retras de la cel mai mare exercițiu militar NATO din Europa, ca să îl ducă pe Piersic la București/ Foto1: Florin Piersic - Facebook, Foto2: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă - Facebook

 

 


Actorul Florin Piersic a fost preluat, marți seară, cu un avion SMURD de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru a fi transferat la Institutul „Matei Balș” din București.


Update, ora 12:04, la solicitarea monitorulcj.ro, Florin Crișan, managerul Insititutului Inimii a declarat că viața lui Florin Piersic nu a fost pusă în pericol.


„Nu era o urgență. Era un lucru planificat”, a declarat Florin Crișan.

Reprezentanţii Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv) au anunţat că, marţi seară, este în desfăşurare transferul unui pacient de la Cluj-Napoca la Bucureşti. Avionul folosit la transportul lui Florin Piersic era unul implicat în cel mai mare exercițiu militar NATO din Europa.


„La primirea solicitării, avionul SMURD se afla implicat în exerciţiul NATO «Vigorous Warrior 2024», desfăşurat în Ungaria. În jurul orei 19:15, aeronava a decolat din zona de desfăşurare a exerciţiului, respectiv Baza Aeriană Pápa din Ungaria către Cluj-Napoca”, a transmis IGAv.

Inițial, monitorulcj.ro a sunat la Insititutul Inimii din Cluj-Napoca pentru a ni se răspunde la următoarele întrebări:


  • Viața lui Florin Piersic era în pericol?
  • La Institutul Inimii din Cluj nu era posibilă continuarea tratamentului? De ce? Afecțiunea era de netratat la Cluj? Nu au aparatură? Medici?
  • Cine  a cerut avionul SMURD? Institutul inimii? Au făcut ei o adresă oficială pentru transfer cu avionul?
  • Piersic era conectat la aparate?
  • Putea suporta transportul cu ambulanță terestră?
  • În cazul altui pacient ar fi obținut transferul cu avionul?

Starea lui Florin Piersic este stabilă

Starea lui Florin Piersic este stabilă și este internat pe secția normală la Institutul „Matei Balș” din București.

CITEȘTE ȘI:
Alexandru Arșinel a făcut transplant renal în aceeași zi în care s-a înscris pe lista de așteptare. Sorina Pintea: „Există dosar penal”

Maestrul Florin Piersic a transmis un mesaj pentru toți admiratorii săi.


„Florin Piersic dorește să transmită gânduri bune pentru toți admiratorii dumnealui și să îi asigure că este pe mâini bune. Începând din momentul internării, 7 mai ora 22:30, Florin Piersic se află într-o evaluare complexă legată de procesul infecțios, care presupune abordare multidisciplinară(ortopedică, cardiologică).
Este stabil la acest moment și se află sub stricta supraveghere medicală. Nu putem face afirmații privitoare le evoluție, ținând cont de vârstă și de comorbidități. Vom revenii cu detalii ulterior”, au transmis reprezentanții spitalului „Matei Balș”.

Și alte personalități au beneficiat de transport „personalizat” pe calea aerului

Senatorul PSD Virginel Iordache a fost transportat în anul 2019 de la Suceava cu un elicopter SMURD la Institutul „Matei Balş” din Capitală, deşi acesta nu ar fi avut nimic grav.

Potrivit ȘtirileProTV, parlamentarul PSD Virginel Iordache a fost internat pe 14 mai 2019, cu sindrom reumatoid din cauza unei enteroviroze (viroză intestinală - n.red.) şi o suspiciune de endocardită, iar politicianul a solicitat transferul la București. Conducerea Spitalului Judeţean Suceava a susţinut că decizia de transfer pe calea aerului ar fi fost făcută la presiunea demnitarului, după ce senatorul ar fi amenințat unitatea medicală cu intervenţii la Ministerul Sănătăţii.

ÎPS Pimen, transportat la București cu elicopterul

Un alt caz cunoscut este tot din anul 2020, al fostul Înalt Preasfințitul Pimen al Sucevei și Rădăuților. Pentru că era extrem de slăbit și avea febră de la COVID-19, s-a decis aducerea lui în București, la „Institutul Matei Balș”. În același elicopter care l-a transportat s-a aflat și un pacient, mai tânăr, dar în stare critică.

32 de misiuni, în aprilie 2024, pentru piloții MAI din Cluj

În aprilie 2024 piloții Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca au făcut parte din echipajele aeromedicale SMURD și au reușit să ducă la bun sfârșit 38 misiuni de salvare.

Echipajele elicopterelor SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale de urgență, transferarea de urgență a pacienților critici, căutarea, salvarea și evacuarea persoanelor accidentate, fiind transportate la unităţile spitaliceşti 32 de persoane

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Florin Piersic, adus cu un avion SMURD de la Cluj-Napoca la București

Ultimele vești despre sănătatea lui Florin Piersic. Cum se simte actorul?

Ultimele Stiri
abonare newsletter