Actualitate

Viitorul energiei românești, pe agenda dezbaterii desfășurate de Federația Patronală Petrol și Gaze din cadrul conferinței Transylvania Green Energy Forum

În 22 mai, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) invită publicul la o dezbatere pe tema Viitorului Energiei românești în cadrul celei de-a doua ediții a Transylvania Green Energy Forum.

Dezbatere despre viitorul energiei regenerabile, la Cluj Dezbatere despre viitorul energiei regenerabile, la Cluj

 

 


Federația Patronală Petrol și Gaze se alătură TGEF la Cluj-Napoca în a doua zi a conferinței și propune o discuție despre Viitorul Energiei.

În 22 mai, cea de-a doua zi a Transylvania Green Energy Forum, FPGG se alătură evenimentului în calitate de co-organizator și propune o dezbatere cu tema „Viitorul Energiei: politici, investiții și tehnologii pentru viitorul economiei României”. 


Dezbatere despre viitorul energiei regenerabile, la Cluj

Performanța economică a unui stat e susținută de industria de energie, iar aceasta trece acum printr-o importantă tranziție, a cărei reușită depinde de implicarea sinergică a tuturor factorilor politici, economici, academici și sociali.

Federația Patronală Petrol și Gaze susține dialogul și importanța informării și vine pentru prima oară la Cluj într-un eveniment de o asemenea anvergură cu dorința de a pune în discuție subiecte importante legate de energie și energie regenerabilă, care să contribuie la găsirea de soluții și înnoirea mentalităților către o nouă economie bazată pe sustenabilitate.


Vor fi invitate personalități de elită în domeniul energiei, autorități, parlamentari, specialiști, oameni de afaceri, care vor prezenta viziunea lor pe termen lung asupra industriei energetice, dar vor aborda și provocările prezentului, într-o manieră pozitivă și constructivă. Se vor alătura prin intervenții online parteneri străini și experți, care își vor aduce contribuția la dezbatere prin prisma experienței lor. 

Vom afla informații esențiale despre reglementările și politicile publice, dar și despre investițiile din sectorul energetic. Se va pune în discuție trilema energetică, ce stă la baza prosperității oricărei țări: securitate, accesibilitate, sustenabilitate și se va aborda importanța factorului uman în tranziția energetică. 


Noile tehnologii vor fi centrale în dezbaterea despre acceptanța socială și alte provocări asociate tranziției energetice. FPPG este de părere că viitorul domeniului energetic se va baza pe zece piloni principali, care includ pe de o parte tehnologii tradiționale dar și inițiative inovatoare de pionierat. Tehnologii precum hidrogenul, energia geotermală, captarea, transportul și stocarea dioxidului de carbon (CCS) oferă oportunități și generează provocări, astfel încât valorificarea lor eficientă necesită promovarea onestă și cuprinzătoare printre cetățenii români. Informarea corectă și cultivarea încrederii publicului sunt esențiale pentru consolidarea unei economii puternice, deschise la inovație și în continuă evoluție.

„Pentru noi este o onoare și bucurie să fim la Cluj în cadrul unui eveniment atât de important și să putem avea un dialog deschis și fructuos cu mediul local de afaceri și instituții relevante din domeniul energiei. Ne dorim să contribuim la o înțelegere cât mai bună a sectorului energetic și a procesului amplu de transformare prin care trece și să încurajăm bunele practici și performanța mediului de afaceri din România”, Directorul General FPPG, Daniel Apostol.


Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) este persoană juridică română de drept privat, fără scop patrimonial, neguvernamentală, autonomă, independentă faţă de autorităţile publice, fără caracter politic; este reprezentativă la nivelului sectorului de activitate ”Energie, Petrol și Gaze și Minerit Energetic” și reprezintă cadrul de dezvoltare, dialog și gestionare eficientă a resurselor din acest sector. FPPG a susținut constant principiile stabilității, predictibilității și competitivității cadrului legislativ aplicabil domeniului energetic din România, precum și responsabilitatea companiilor din sector în ceea ce privește siguranța, sănătatea și securitatea operațiunilor și a personalului. FPPG este membru fondator al Confederației Patronale Concordia, singura confederație patronală românească afiliată la IOE (International Organization of Employers).

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

În curând la CLUJ: Cel mai mare eveniment dedicat energiei verzi din Transilvania, Transylvania Green Energy Forum 2024

abonare newsletter