Actualitate

Peste 1.200 de vizitatori au trecut pragul Muzeului Școlii Medicale Clujene din cadrul UMF „Iuliu Hațieganu”. „Ecorșeul” realizat de Constantin Brâncuși, printre exponate.

Muzeul Școlii Medicale Clujene, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, a fost vizitat de peste 1.200 de vizitatori de toate vârstele.

Muzeul Școlii Medicale Clujene, punct de atracție în cadrul ediției din acest an a Nopții Muzeelor/Foto: UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca Muzeul Școlii Medicale Clujene, punct de atracție în cadrul ediției din acest an a Nopții Muzeelor/Foto: UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca

 

 


În cadrul ediției din acest an a Nopții Muzeelor, clujenii dar și cei interesați de istoria școlii de medicină de la Cluj au apreciat exponatele din cadrul Muzeului UMF „Iuliu Hațieganu”, printre care s-a regăsit și „Ecorșeul” realizat de sculptorul Constantin Brâncuși. 

Muzeul Școlii Medicale Clujene, un punct de atracție pentru vizitatori

Muzeul Școlii Medicale Clujene a primit peste 1.200 de vizitatori, de toate vârstele, în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor 2024 Cluj-Napoca. 


Peste 1.200 de vizitatori la Muzeul Școlii Medicale Clujene a Universității de Medicină și Farmacie din Cluj/Foto: UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca

„Aceștia au descoperit diverse exponate, precum fotografii, documente, medalii, cărți poștale, instrumente medicale, farmaceutice și de laborator, cărți din sfera istoriei medicinei românești și universale (sec. XVII-XX), dar și „Ecorșeul” realizat de Constantin Brâncuși la începutul secolului XX, exponat de mare valoare, prima lucrare de acest gen din România”, informează UMF „Iuliu Hațieganu”. 

„Ecorșeul” realizat de sculptorul român Constantin Brâncuși, printre exponatele apreciate de vizitatori/Foto: UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca

Rezultat în urma colaborării dintre Constantin Brâncuşi şi doctorul Dimitrie Gerota, „Ecorşeul” este o statuie din ghips ce reprezintă o imagine a corpului uman fără piele, fiind primul proiect care i-a adus notorietate lui Constantin Brâncuşi. Lucrarea a fost realizată la finalul studiilor tânărului artist (1900-1902), la Școala de Belle Arte din București. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Noaptea Muzeelor, la Cluj-Napoca. 53.600 de vizitatori într-o singură zi la expoziții. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter