Actualitate

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni? Se întorc ploile în Cluj.

Temperaturile vor fi apropiate de normele perioadei în următoarele două săptămâni, însă ploile își vor face simțită prezența.

Prognoza meteo actualizată/ Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook Prognoza meteo actualizată/ Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Regimul termic estimat de meteorologi pentru următoarele două săptămâni (20 mai - 2 iunie) va fi apropiat de normele climatologice ale perioadei, în toate regiunile, iar oscilaţiile de temperatură vor fi completate de intervale cu ploi destul de consistente, după data de 22 mai, precum şi în primele zile ale lunii iunie, arată prognoza de specialitate publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Vremea în următoarele două săptămâni în Transilvania

În această săptămână, se vor înregistra variaţii termice, mai ales pe durata zilei. Astfel, de la o medie ce va creşte la 26 de grade în ziua de marţi (21 mai) se va ajunge la 22 de grade pe 23 mai. Pentru restul intervalului sunt estimate valori în general de 25 - 26 de grade. Totodată, media temperaturilor minime va fi de 8 - 10 grade, uşor mai ridicată în data de 23 mai şi la început de iunie. Probabilitatea pentru ploi însemnate cantitativ va fi mai ridicată în zilele de 23 şi 24 mai şi la începutul lunii iunie. În rest, va ploua pe arii restrânse.


Vremea la munte

La începutul perioadei analizate, vor fi variaţii de temperatură pe parcursul zilei. Media valorile termice va oscila între 12 şi 15 de grade. Pentru perioada 24 mai - 2 iunie, temperaturile maxime vor ajunge la 16 grade, în timp ce media celor minime va fi de 7 - 8 grade pe tot parcursul intervalului. În perioada 22 - 25 mai, vor fi ploi, iar cantităţile de apă vor fi însemnate, însă episoade cu precipitaţii se vor consemna şi în restul intervalului, mai probabile şi din nou în extindere la final de mai şi început de iunie. 

Vremea în Cluj-Napoca

În Cluj, maximele vor oscila între 20-25 de grade Celsius spre finalul perioadei, iar ploile își vor face simțită prezența începând cu finalul lunii mai. Minimele se vor situa în intervalul 11-13 grade Celsius. 


Vremea în Cluj-Napoca în următoarele două săptămâni/ Sursa: AccuWeather


 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vreme instabilă cu ploi și temperaturi maxime de 27 de grade. Prognoza meteo pentru Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter