Actualitate

Iohannis, despre posibila escaladare a conflictului din Ucraina: „Pot spune că România este o ţară sigură. Românii nu trebuie să se teamă”.

Nu există nicio ameninţare directă la adresa României, potrivit asigurărilor oferite, miercuri, de președintele Klaus Iohannis. Anterior, șeful Armatei, generalul Gheorghiță Vlad, avertiza asupra riscului escaladării conflictului din Ucraina.

Klaus Iohannis, despre escaladarea conflictului din Ucraina: „Românii nu trebuie să se teamă” Foto: Klaus Iohannis Facebook.com Klaus Iohannis, despre escaladarea conflictului din Ucraina: „Românii nu trebuie să se teamă” Foto: Klaus Iohannis Facebook.com

 

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu există nicio ameninţare directă la adresa României şi nu are „niciun semnal şi nicio indicaţie” că ar exista vreun pericol de atentate sau alte „evenimente nedorite” care să vizeze ţara noastră.


Iohannis: „Românii nu trebuie să se teamă”

„Nu există nicio ameninţare directă, dar sigur militarii întotdeauna se pregătesc pentru toate situaţiile posibile. Din toate informaţiile pe care le am eu, pot să vă spun că România este o ţară sigură. Românii nu trebuie să se teamă, dar, sigur, trebuie să fim întotdeauna pregătiţi pentru evenimente neaşteptate. Nu este cazul să intrăm în panică sau să credem că România este cumva ameninţată. România beneficiază astăzi, prin faptul că este în NATO, de cele mai importante garanţii de securitate pe care le-am avut vreodată de când existăm şi în acest sens trebuie să conştientizăm valoarea apartenenţei noastre la NATO, la Uniunea Europeană şi aşa mai departe. Este foarte, foarte important să înţelegem că nu suntem singuri, suntem împreună cu aliaţii şi facem faţă oricărei situaţii foarte bine. Nu am niciun semnal şi nicio indicaţie că ar exista vreun pericol de atentate sau alte evenimente nedorite pe care le-aţi menţionat”, a declarat, miercuri, şeful statului.

CITEȘTE ȘI: 
Șeful Armatei avertizează asupra riscului escaladării conflictului din Ucraina. „România trebuie să se pregătească”.

Şeful Statului Major al Apărării, general Gheorghiţă Vlad, a declarat miercuri că unele prognoze şi scenarii indică probabilitatea escaladării conflictelor, incluisiv a celor de natură militară, motiv pentru care, pentru diminuarea acestor riscuri, autorităţile mizează în continuare pe efectul de descurajare generat de o capacitate defensivă credibilă, atât la nivel naţional, cât şi la nivel aliat.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Șeful Armatei avertizează asupra riscului escaladării conflictului din Ucraina. „România trebuie să se pregătească”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter