Actualitate

O rață cu puiuți, blocată în curtea unei bănci din Cluj-Napoca. Organizație: „Mulți ar spune ca acest caz se rezolvă simplu”

O rață cu pui au rămas „captivi” în curtea unei bănci din Cluj-Napoca. După mai bine de două ore, păsările au fost aduse la Lacul 1 din Gheorgheni.

Familia de rațe în curtea băncii/ Foto: Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului Familia de rațe în curtea băncii/ Foto: Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului

 

 


O rață cu pui au rămas „captivi” în curtea unei bănci de pe strada Traian Moșoiu din Cluj-Napoca.

 


Membrii Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului au fost chemați de a aduce animalele în siguranță la Lacul 1 din cartierul Gheorgheni.

„Miercuri dimineață am primit un apel din partea dispeceratului Poliției Locale Cluj-Napoca, care ne solicita sprijinul pentru rezolvarea unei situații cu 9 exemplare de rață mare, o femelă cu pui, «captivi» într-o curte a unei instituții bancare, cu acces din strada Traian Moșoiu. Mulți ar spune ca acest caz se rezolvă simplu, prin capturarea puilor și a părintelui, în orice ordine. Experiență și multe eșecuri ne-au arătat contrariul și din start am descurajat aceste idei. Femela va zbura și puii se vor împrăștia”, au transmis membrii organizației.


Familia de rațe în curtea băncii/ Foto: Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului 

După două ore, familia de rațe a ajuns la Lacul 1 din Gheorgheni.

„Așadar, am început să «îi mânam» ca pe un cârd de gâște, cu sufletul la gură și cu mare grijă la orice poartă, mașina, trecător curios, canal. Polițiștii au dirijat traficul și ne-au arătat atâta empatie și răbdare, cum nu întâlnești la tot pasul.
După mai bine de 2 km și două ore de plimbare, am ajuns la destinație, după cum se vede în clip (…) De astă dată misiunea a fost un succes, cum nu de fiecare dată este dat în situații cu animale sălbatice”, au adăugat membrii organizației.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cățeluș salvat după 8 ore dintr-o vizuină de vulpe, în Cluj. A ajutat Max, un câine care a căutat victime la cutremurul din Turcia.

Vizuină urbană: O vulpe și-a făcut culcuș într-un autoturism dintr-un parking din Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter