Actualitate

Surpriză uriașă la alegerile europene! Un cunoscut youtuber în Parlamentul European - VIDEO

Un candidat venit de nicăieri, care nu a mai mers niciodată la vot, după cum el însuși a declarant. Un youtuber celebru a reușit performanța de a câștiga un mandat în Parlamentul European, fără să fie membru al vreunui partid politic.

Youtuberul Fidias Panayiotou poate intra în Parlamentul European. Foto: captură Youtube / Fidias Youtuberul Fidias Panayiotou poate intra în Parlamentul European. Foto: captură Youtube / Fidias

 

 


Fidias Panayiotou, în vârstă de 24 de ani, și-a mobilizat urmăritorii de pe rețelele sociale, obținând aproape 20% din voturile exprimate în Cipru.

 


Povestea începe anul trecut, când tânărul anunța că va candida independent la alegerile europene, deși nu avea nicio experiență politică anterioară. Fidias, cunoscut drept „Mr. Beast al Mediteranei", și-a construit popularitatea realizând videoclipuri în care avea provocări aparent imposibile, precum cheltuirea a 100 de milioane de dolari în cea mai ieftină țară din lume.

În campania sa neconvențională, Fidias a evitat dezbaterile despre programul politic, concentrându-se pe mobilizarea tinerilor și apropierea lor de instituțiile europene. 


Fenomenul youtuber eurodeputat: Fidias Panayiotou ar putea obține un mandat în PE

„Dacă crezi că ceva este corect, trebuie să o faci chiar dacă toate șansele sunt împotriva ta", a declarat el înainte de alegeri.

Surpriza a venit în noaptea numărării voturilor, când Fidias a acumulat 71.330 de voturi, ceea ce i-a adus unul dintre cele șase locuri ale Ciprului în Parlamentul European.


CITEȘTE ȘI:
Câștigătorii și învinșii alegerilor europene - analiză

„Este un miracol", a reacționat Fidias, considerând că este vorba de „un nou capitol al democrației".

Rămâne de văzut dacă Fidias Panayiotou va accepta mandatul câștigat sau dacă totul a fost doar o provocare pentru a-și testa popularitatea în rândul fanilor. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cum va arăta viitorul Parlament European. PPE poate obține 185 de locuri. Formațiunea ADR de extrema dreapta a intrat pentru prima dată în PE.

abonare newsletter