Actualitate

„Raiul” vechiturilor. A început ediția de vară a Târgului de la Negreni, o tradiție de secole ce adună mii de comercianți și cumpărători.

„Târgul Coaselor” de la Negreni, ce adună laoalaltă mii de comercianți și cumpărători, vine cu patru zile de negoț și voie bună, în continuarea unei tradiții vechi de câteva secole.

A început Târgul de vară de la Negreni. Tradiție de secole ce adună mii de comercianți și cumpărători.|Foto: Consiliul Județean Cluj Facebook.com A început Târgul de vară de la Negreni. Tradiție de secole ce adună mii de comercianți și cumpărători.|Foto: Consiliul Județean Cluj Facebook.com

 

 


La Negreni, în luna iunie are loc Târgul Coaselor sau Târgul de Vară de la Negreni.

Târgul Coaselor sau Târgul de Vară de la Negreni

Târgul Coaselor are o tradiție de câteva secole și se organizează în fiecare an la începutul lunii iunie, pe malul Crişului Repede, în localitatea clujeană Negreni. 


De la încălţăminte şi îmbrăcăminte, obiecte tradiţionale din gospodărie, elemente de port tradițional din întreaga țară și până la aparate casnice şi electronice sau alte mărunțișuri, de toate pot fi găsite în aceste zile la Negreni, în cadrul târgului întins pe aproape cinci hectare, de-a lungul Crişului Repede. 

Acest târg are legătură directă cu lumea satului, cu uneltele din gospodăria ţărănească, cu îmbrăcămintea bunicilor, cu fascinanta istorie a trecutului, care poate fi „citită” prin examinarea obiectelor puse la vedere, a albumelor fotografice de familie, a tablourilor şi icoanelor din casa bătrânească. 


Inițial, Târgul Coaselor urma să se desfășoare în perioada 6-9 iunie, însă a fost amânat în contextul alegerilor locale și europarlamentare 2024

De altfel, în perioada desfășurării Târgului de Vară de la Negreni (Târgul Coaselor), autobuzele de înlocuire a trenurilor 3008, 3009 și 3011 vor avea sigurată oprire comercială la Negreni, în stațiile de oprire stabilită, potrivit anunțului făcut de administrația locală. 


Târgul de la Negreni adună laolaltă comercianți, cumpărători, colecționari și pasionați de obiecte vechi, totul într-o atmosferă consacrată deja de edițiile anterioare ce au transformat evenimentul într-un veritabil spațiu al întâlnirii dintre oameni ce readuc povești, obiceiuri și tradiții de neuitat.

Anual, în localitatea clujeană Negreni, se organizează două mari târguri, cunoscute în întreaga ţară, ba chiar și peste granițe. Este vorba despre Târgul de primăvară, denumit şi „Târgul Coaselor”, ce are loc mereu în luna Iunie, precum și Târgul de toamnă de la „Fechetău”. Ambele târguri, cu o tradiţie de câteva secole, adună timp de o săptămână mii de comercianţi şi cumpărători.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

A început ediția de vară a Târgului de la Negreni! Mii de oameni, așteptați în patru zile de negoț

Ultimele Stiri
abonare newsletter