Actualitate

Clujean urmărit internațional pentru furt calificat, adus din Spania. Are de executat cinci ani și șase luni de închisoare.

Un clujean de 33 de ani, urmărit internațional pentru furt calificat, a fost identificat în Spania și adus în țară pentru executarea pedepsei.

Clujean urmărit internațional pentru furt calificat, adus din Spania.|Foto: arhivă Poliția Română-Facebook Clujean urmărit internațional pentru furt calificat, adus din Spania.|Foto: arhivă Poliția Română-Facebook

 

 


Judecătoria Cluj a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 5 ani și 6 luni pe numele unui clujean urmărit internațional. Recent, acesta a fost identificat în Spania și adus în țară pentru executarea pedepsei. 

„La data de 11 iunie, a fost adus un bărbat, de 33 de ani, din Cluj, urmărit internațional pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Acesta a fost adus din Spania, având emis de către Judecătoria Cluj, pe numele lui, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 5 ani și 6 luni”, informează, sâmbătă, Poliția Română. 


CITEȘTE ȘI: 
Fugarii condamnați vor plăti costurile aferente extrădării

În decurs de câteva zile, Poliția Română a adus în țară 12 persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 44 de ani, ce aveau emise pe numele lor mandate de executare a unor pedepse privative de libertate sau sentințe penale.

Astfel, un alt bărbat (26 de ani), din Alba, urmărit internațional pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt, a fost escortat din Italia, pe numele acestuia fiind emis, de către Judecătoria Blaj, o sentință penală de internare într-un centru de detenție, la 1 an.


De asemenea, joi, a fost adus un bărbat, de 44 de ani, din Brașov, urmărit internațional pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Acesta a fost adus din Marea Britanie, având emis de către Judecătoria Brașov, pe numele lui, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 4 ani și 6 luni.

Cât plătește statul român pentru aducerea în țară a fugarilor urmăriți internațional

Potrivit ministrului Justiției, Alina Gorghiu, pentru aducerea în țară a unui fugar, statul cumpără 3 bilete de avion, la care se adaugă costurile diurnei și ale cazării ofițerilor de poliție implicați în preluarea persoanei căutate.


Spre exemplu, în 2021, statul român a cheltuit peste 9,4 milioane de lei pentru aducerea în țară a fugarilor. În 2022, peste 8,6 milioane de lei. Anul trecut suma a urcat la peste 10 milioane de lei.

Potrivit unui proiect de lege adoptat de Camera Deputaților, fugarii condamnați și uurmăriți penal își vor plăti cheltuielile de repatriere, astfel încât statul român să-și recupereze cheltuielile cu extrădarea acestora.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bărbat urmărit internațional, reținut de polițiștii clujeni pentru un jaf la un magazin de bijuterii din Austria

Un clujean, urmărit internațional pentru infracțiuni rutiere, adus din Olanda pentru executarea pedepsei

Clujean condamnat la patru ani de închisoare, extrădat din Marea Britanie

abonare newsletter