Actualitate

Marșul Cluj Pride 2024. „Vocea noastră trebuie auzită!”

Cluj Pride 2024 a adunat câteva mii de persoane, iar membrii comunității LGBTQ+ vor ca vocea lor să fie auzită.

Cluj Pride 2024. Mesaj emoționant: „Vocea noastră nu trebuie controlată, ci trebuie auzită și ascultată!”|Foto: monitorulcj.ro Cluj Pride 2024. Mesaj emoționant: „Vocea noastră nu trebuie controlată, ci trebuie auzită și ascultată!”|Foto: monitorulcj.ro

 

 


Marșul Cluj Pride 2024 a început sâmbătă, puțin după ora 14:00, iar membrii comunității LGBTQ+ s-au arătat entuziasmați de posibilitatea de a-și face vocea auzită.

„Am emoții foarte mari, îmi tremură mâna pe microfon, și-mi este extrem de greu să-mi controlez vocea. 


Dar vocea noastră nu trebuie controlată, ci trebuie auzită și ascultată. Nu doar pentru că avem drepturi, ci pentru că merităm”, a fost mesajul transmis de unul din membrii comunității LGBTQ+.

Mesaj emoționant la Cluj Pride 2024|Foto: monitorulcj.ro

„Stăteam și mă gândeam aseară ce ar putea fi mai frumos sau mai puternic de spus din partea mea decât imagina aceasta frumoasă pe care am creat-o, cu noi toți aici strânși împreună, să ne susținem reciproc, să-i susținem și pe cei care n-au putut să fie aici, alături de noi”, a fost mesajul emoționant transmis de pe scenă. 


„Nu aveam curajul să spun că sunt trans”

„Acum câțiva ani am venit la Cluj într-un concurs și nu aveam curajul să spun că sunt trans. Nu aveam curajul să spun nimănui că merit să mi se vorbească la masculin și că merit să fiu bărbatul care se află astăzi în fața voastră”, potrivit mesajului unuia din membrii comunității LGBTQ+.

 Cluj Pride 2024|Foto: monitorulcj.ro

Sprijinul familiei este esențial în depășirea prejudecăților și a blocajelor ce pot surveni din cauza modului în care se raportează societatea la comunitatea LGBTQ+.


CITEȘTE ȘI: 
Marșul Cluj Pride 2024 aduce reguli stricte, din cauza amenințărilor: „Să nu aibă simboluri care ar putea să le pună în pericol siguranța”

„Cu toate acestea, familia mea aleasă m-a luat de mână și mi-a spus că am dreptul să fiu eu. 

Marșul Cluj Pride 2024|Foto: monitorulcj.ro

Mulțumesc celor prezenți și celor care au făcut ca acest eveniment să aibă loc. Datorită vouă, oameni ca mine au curajul să urce pe scenă și să vorbească pentru cei care încă nu au curajul să o facă. 


Datorită nouă, astăzi, probabil, un copil va vedea această mulțime sau o persoană QUEER, care n–are curaj față de familia sa, față de prieteni, va simți că nu este singur”, potrivit unuia dintre mesajele adresate de pe scenă cu ocazia Cluj Pride 2024. 

Traseul marșului Cluj Pride: Piața Unirii - str. Regele Ferdinand - str. George Bariţiu - str. Emil Isac - Calea Moților - str. Petru Maior - Piaţa Lucian Blaga - str. Napoca - Piaţa Unirii.

Miting pentru Familie

De altfel, sâmbătă, 15 iunie, în Cluj se desfășoară și „Mitingul pentru Familie”.

Mitingul pentru Familie, organizat sâmbătă, 15 iunie, în aceeași zi cu marșul Cluj Pride 2024| Foto: monitorulcj.ro

Manifestația este organizată de Comunitatea Identitară, în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca.

„Evenimentul va fi pentru susținerea familiei naturale, formată din bărbat, femeie și copii. Vino în stradă alături de noi! Apără-ți familia, apără-ți neamul, apără-ți copiii, apără principiile creștine! Spune NU căsătoriilor între sodomiți și spune NU propagandei sexo-marxiste, ce țintește minorii!”, au transmis organizatorii.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Comunitatea LGBTQ+ iese în stradă. Marșul Pride din Cluj va avea loc în 15 iunie.

„Mitingul pentru Familie”, organizat în aceeași zi cu marșul Cluj Pride 2024

Ultimele Stiri
abonare newsletter