Actualitate

Orașul dat în judecată de localnici. E sub tirul petrecerilor violente

Un oraș a fost dat în judecată de către localnici, din cauza scandalurilor nenumărate și violente făcute de turiștii beți.

Localnicii din Cracovia au dat în judecată orașul din cauza haosului provocat de turiștii beți. Foto: pexels.com Localnicii din Cracovia au dat în judecată orașul din cauza haosului provocat de turiștii beți. Foto: pexels.com

 

 


Cracovia, perla Poloniei, se confruntă cu o problemă majoră: turiștii beți care transformă centrul istoric într-un „paradis” al petrecerilor nebune.

 


Nopțile de burlaci, pub-urile pline ochi și petrecerile care se prelungesc până în zori au devenit o realitate cotidiană, spre nemulțumirea tot mai mare a localnicilor.

Strigăte, bătăi, vărsături pe străzi: acestea sunt doar câteva dintre scenele obișnuite care definesc acum atmosfera din centrul vechi al Cracoviei.


Cracovia: Orașul dat în judecată de localnici. E sub tirul petrecerilor violente

Sătul de haos și de lipsa de respect, un grup de localnici a decis să ia atitudine. Ei au dat în judecată orașul, acuzându-l că nu face suficient pentru a combate tulburările de ordine publică.

Procesul, intentat luna trecută, are sprijinul a zeci de localnici. Aceștia consideră că autoritățile municipale nu iau în serios problema beției excesive și a scandalurilor provocate de turiști.


CITEȘTE ȘI:
Cele patru „elemente ucigașe" care fac 2,7 milioane de victime pe an în Europa

„Nerespectarea legii a devenit un simbol al turismului din Cracovia", a declarat Ryszard Rydiger, avocatul care a inițiat demersul juridic.

El a comparat situația cu o scenă din junglă: „Turiștii se comportă ca Tarzan, fără nicio consecință".


Cracovia: Turiștii beți terorizează localnicii. Orașul dat în judecată!

Nu este prima oară când Cracovia se confruntă cu o asemenea problemă. În 2023, orașul a fost vizitat de un număr uriaș de 9,4 milioane de turiști, dintre care mulți s-au dedat exceselor.

Anul trecut, poliția a intervenit de 6.800 de ori în centrul orașului, majoritatea cazurilor fiind legate de consumul excesiv de alcool și distrugerea proprietății publice.

Procesul susține că problemele de tulburare a ordinii publice sunt prezente în întregul oraș vechi. Cu toate acestea, rezidenții consideră că zona Szewska este epicentrul haosului.

„În fiecare zi a săptămânii, până la ora șase dimineața, Szewska devine un loc de adunări zgomotoase", se arată în documentele procesului.

„Mulțimea, fără nicio restricție sau răspuns eficient din partea autorităților, cântă, strigă, se bate, vomită... Zgomotul emis de gloata beată depășește standardele legale", adaugă documentul.

Un promotor de club, Jan, a numit Szewska „inima întunericului" și a declarat că orașul trebuie să ia măsuri urgente.

„Nu te poți plimba liniștit seara sau noaptea", a declarat Weronika, un medic în vârstă de 25 de ani.

Primarul Aleksander Miszalski a anunțat recent numirea unui oficial de noapte, precum și planuri pentru crearea unui comitet care să cerceteze situația și să propună soluții.

De asemenea, în iulie anul trecut, a fost interzisă vânzarea de alcool între miezul nopții și ora 5.30, o măsură susținută de peste jumătate dintre locuitori.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Analiză. Consumul de alcool, printre principalele cauze ale mortalității timpurii. Risc crescut de dependență în cazul tinerilor consumatori.

Ultimele Stiri
abonare newsletter