Actualitate

Strada Potaissa se transformă. Piața de flori „altfel” a început pentru al optulea an la rând.

Parfumul de lavandă deja a invadat Strada Potaissa, iar culorile vii ale florilor de sezon și aroma de busuioc proaspăt transformă acest loc într-un paradis al naturii.

Piața de flori „altfel” a început pentru al optulea an la rând | Foto: Daisler Asociaţia Piața de flori „altfel” a început pentru al optulea an la rând | Foto: Daisler Asociaţia

 

 


A început Piața de flori „altfel”, evenimentul de tip street delivery care colorează timp de 4 zile unul dintre cele mai frumoase locuri din Cluj-Napoca.

 


Într-un cadru de poveste, 15 producători locali veniți din toată țara expun flori și plante deosebite: de la soiuri atipice de busuioc ori salvie, la floare de colț la ghiveci, petunii colorate, plante exotice, suculente sau cactuși. Ediția din acest an, organizată sub egida "Cea mai mică stradă, cea mai mare comunitate" și susținută de Raiffeisen Bank România, îi aduce împreună nu doar pe cei pasionați de flori sau horticultură, ci și pe cei dornici să redescopere frumusețea unui spațiu urban uitat. Comunitatea se unește pentru a revitaliza Strada Potaissa și a-i redărui farmecul, transformând-o într-un loc de poveste timp de 4 zile.

Ritmuri electrice pe strada Potaissa

Fondatorii OffRadio, unul dintre cele mai ascultate posturi de radio online din Europa și din lume, ajung în premieră să întâlnească publicul fidel din România și fac asta nu la un eveniment muzical, ci în mijlocul pieței de flori altfel. Publicul se va putea întâlni cu îndrăgiții greci sâmbătă și duminică. Se vor alătura, pentru a ne purta pe ritmuri eclectice la eveniment, și nume precum Digitalove, Ada Morar, Nidal, Timothy Kross, Patricia Labou, Henczman sau Midnight Snack.


Program muzical
Vineri - Digitalove 18:00 - 20:00 / Ada Morar - 20:30 - 21:30
Sâmbătă - Digitalove 14:00 - 17:00 / Offradio Takeover 17:00 - 20:00 / Nidal 21:00 - 21:45
Duminică -  Digitalove 14:00 - 17:00 / Offradio Takeover 17:00 - 20:00 / Timothy Kross 20:15 - 21:00 / Patricia Labou 21:15 - 22:15
Luni - 18:00 - 20:00 Digitalove / 20:15 -21:00 Henczman / Midnight Snack 21:15 - 22:15

Activităţi pe strada Potaissa

Ca de obicei, pe clujeni îi așteaptă și un colț de relaxare în care vor putea savura liniștiți o cafea aromată sau o înghețată fresh, înconjurați de plante și voie bună. De asemenea, vor fi organizate ateliere de confecționare a bijuteriilor, unde creativitatea va fi la ea acasă, precum și sesiuni de tatuaje henna, oferind o experiență culturală unică pentru fiecare vizitator.


Strada Potaissa aduce în prim plan ideea de revitalizare a peisajului urban, cu discuții constructive în jurul acestui subiect. Duminică, 23 iunie, de la ora 14 discutăm despre cum spațiul public trebuie să capete valențe și funcționalități multiple, alături de inițiatorii unor evenimente devenite rețete de succes la Cluj-Napoca. 

Masa bunei vecinătăţi

Duminică, 23 iunie, de la ora 9, începem ziua în cel mai fain mod posibil: Masa Bunei Vecinătăți. Vendorii ies din spatele standurilor, vizitatorii se alătură, iar atmosfera devine fermecătoare. Parcă mai mult ca oricând apare la orizont sentimentul de comunitate.


Fie că sunt fructe din propria grădină, o prăjitură pregătită cu drag în bucătăria de acasă, clătite delicioase cu dulceață de afine, zacuscă de vinete sau o limonadă cu sirop de soc,  toate își vor găsi loc la Masa Bunei Vecinătăți pe  Strada Potaissa.

Toată lumea e binevenită, cu condiția să aducă un preparat pe care să-l împartă cu ceilalți participanți.

Ediția cu numărul 8 al Străzii Potaissa – Piața de flori altfel se desfășoară între 21 și 24 iunie 2024 în intervalul orar 10:00-23:00. Accesul a fost, este și va fi mereu liber pe Strada Potaissa pentru toată lumea.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Potaissa, transformată în cea mai frumoasă stradă din România. Cum a început povestea pieței de flori „altfel”?

Surprize la piața de flori „altfel”. Andi Daiszler, inițiatorul evenimentului: „Arătăm că prin gesturi simple și colaborare, putem înfrumuseța și reînvia orice spațiu urban”

Piața de flori „altfel”, lăudată de Ambasada României în SUA: „Știați că în Cluj-Napoca este o stradă care primăvara se transformă în piață de flori?”

Ultimele Stiri
abonare newsletter