Actualitate

Vreme caniculară cu maxime de 34 de grade. Prognoza meteo pentru Cluj.

Temperaturile se mențin ridicate, iar maximele zilei ajung la 34 de grade Celsius. Prognoza meteo pentru Cluj.

Prognoza meteo pentru marți, 25 iunie|Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com Prognoza meteo pentru marți, 25 iunie|Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


Marți, 25 iunie, vremea rămâne caniculară, iar mai multe județe din sudul țării sunt vizate de atenționare meteo Cod galben de caniculă. În celelalte zone, valorile termice se vor situa peste cele specifice datei, cu disconfort termic accentuat mai ales în regiunile vestice. 

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și averse torenţiale, însoțite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, cu rafale de 50...70 km/h în Banat, local în Crişana, Oltenia, Transilvania şi la munte şi izolat în rest. Cantităţile de apă vor fi de 15...25 l/mp şi izolat de peste 30...40 l/mp, iar pe arii restrânse vor fi vijelii şi grindină. Temperatura maximă va fi de 33-34 de grade Celsius, iar cea minimă de 17-20 de grade Celsius. 


În zona Transilvaniei, temperaturile urcă până la 30-31 de grade Celsius, iar în a doua parte a zilei crește instabilitatea, astfel că pot apărea ploi și este posibil să cadă grindină.

În Cluj, temperaturile maxime ating 29 de grade Celsius, iar cerul se va menține variabil, cu înnorări temporare și șanse crescute de precipitații, mai ales în a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab și moderat, cu un disconfort termic accentuat. 


Pe parcursul zilelor următoare instabilitatea atmosferică va crește, temperaturile vor înregistra o ușoară scădere, astfel că maximele termice vor atinge 27-28 grade Celsius, cerul se va menține înnorat, cu șanse crescute de averse și furtuni. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Se schimbă vremea radical în Cluj! Cod portocaliu de furtună în Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter