Actualitate

Se schimbă vremea radical în Cluj! Cod portocaliu de furtună în Cluj.

După mai multe zile de caniculă, vremea se schimbă radical și se întorc ploile. Județul Cluj se află sub cod portocaliu de ploi.

După mai multe zile de caniculă, vremea se schimbă radical și se întorc ploile| Foto: Paula Copaciu - monitorulcj.ro După mai multe zile de caniculă, vremea se schimbă radical și se întorc ploile| Foto: Paula Copaciu - monitorulcj.ro

 

 


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineaţa, o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată pentru 12 judeţe, valabilă până duminică la ora 6:00.

 


Sub avertizare se află și județul Cluj.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 22 iunie, ora 15:00 - 23 iunie, ora 6:00, în Crişana, Maramureş, local în Banat şi Transilvania, precum şi în nord-vestul Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu viteze la rafală în general de 70...90 km/h, grindină de medii şi mari dimensiuni, averse torenţiale şi descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 25...40 l/mp şi izolat peste 50 l/mp.


Zonele vizate de avertizarea meteo de furtuni| Sursa: ANM

Județul Cluj, sub cod galben de caniculă

De asemenea, județul Cluj se află sâmbătă sub un cod galben de caniculă.

Potrivit meteorologilor, valul de căldură se va menține în Maramureș, nordul Crișanei, nordul Transilvaniei, dar se va extinde și în Moldova, estul Munteniei și Dobrogea continentală, regiuni unde se vor înregistra temperaturi maxime în general între 32 și 34 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.


Zonele vizate de avertizarea meteo de caniculă| Sursa: ANM

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Lista cişmelelor cu apă potabilă şi spaţiile de răcorire pe vreme de caniculă, în Cluj-Napoca

Clujul, între două extreme! De la cod galben de caniculă și temperaturi ridicate, la furtuni.

abonare newsletter