Actualitate

Abuzurile asupra copiilor se înmulțesc îngrijorător

<p><img src="documente/stories/09_septembrie/21_ziua/06%20abuz%20copil.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cazurile de copii abuzaţi sexual şi trafic de minori sesizate la Telefonul Copilului, anul trecut, au crescut cu 74% faţă de anul 2010 în Moldova şi Transilvania.</p>

Numărul total al cazurilor semnalate la 116.111 din aceste regiuni a fost de 2.660. În contextul creşterii numărului de cazuri sesizate la 116.111, Asociaţia Telefonul Copilului lansează campania „Traficul de minori pe înţelesul copiilor” care îşi propune educarea copiilor şi tinerilor cu privire la primejdiile cauzate de traficul de persoane.

Numărul total al cazurilor sesizate la Telefonul Copilului 116.111 din regiunile Moldova şi Transilvania a fost de 2.660 în anul 2011, ceea ce reprezintă o creştere de aproape 110% faţă de anul precedent. Reprezentanţii Asociaţiei Telefonul Copilului au subliniat că această creştere a apelurilor semnalează o nevoie accentuată de asistenţă, consiliere, informare, îndrumare şi monitorizare a cazurilor.

În ceea ce priveşte numărul cazurilor de abuz sexual şi trafic, conform bazei de date a call center-ului 116.111, din aceste regiuni au fost înregistrate 263 de apeluri în anul 2011, reprezentând o creştere de 74% faţă de anul 2010. Distribuţia acestor apeluri este următoarea: 24 de apeluri de exploatare sexuală a minorilor, 115 apeluri de cerşetorie şi exploatare a minorilor prin muncă, 124 de apeluri de abuz sexual asupra minorilor.

Numărul copiilor care reclamă astfel de cazuri la 116 111 este în creştere de la an la an, în principal din rândul fetelor cu vârste cuprinse între 10 – 15 ani, respectiv din rândul băieţilor cu vârste cuprinse între 16 – 17 ani. Cele mai multe cazuri sesizate de copii la 116.111 au fost înregistrate din judeţele Sibiu, Neamţ, Vaslui, Iaşi, Cluj, Hunedoara, Braşov, Bacău.

 


Campanie pe înţelesul copiiilor

În acest context, Asociaţia Telefonul Copilului lansează Campania „Traficul de minori pe înţelesul copiilor”, demers care îşi propune educarea copiilor şi tinerilor cu privire la primejdiile cauzate de traficul de persoane.

Campania se va desfăşura până în 15 iunie şi este finanţată de Ambasada Regatului Ţărilor de Jos. Proiectul se va desfăşura şcoli din 13 judeţe ale regiunilor Moldova şi Transilvania, selectate împreună cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane.

În urma campaniei de conştientizare, copiii vor şti că nu sunt singuri, vor învăţa despre telefonul copilului şi vor afla că pot suna la 116.111 atât pentru a se informa, cât şi pentru a semnala situaţii în care viaţa lor este pusă în pericol. De asemenea, vor fi informaţi asupra instituţiilor abilitate cărora se pot adresa atât la nivel local, cât şi la nivel central.

Ultimele Stiri
abonare newsletter