Actualitate

Temperaturi ridicate, cu maxime de 38 de grade și disconfort termic accentuat. Prognoza meteo pentru Cluj.

Luna iulie vine cu temperaturi deosebit de ridicate și disconfort termic accentuat. Prognoza meteo pentru Cluj.

Prognoza meteo pentru luni, 1 iulie|Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com Prognoza meteo pentru luni, 1 iulie|Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


Luni, 1 iulie, vremea se menține frumoasă, însă disconfortul termic va fi accentuat, iar valorile termice vor fi mai mari pentru data din calendar și vor atinge 38 de grade Celsius. 

CITEȘTE ȘI: 
Luna iulie vine cu temperaturi ridicate și vreme instabilă. Prognoza meteo actualizată.

Astfel, în zona de vest și sud-vest, dar și în sudul Transilvaniei, temperaturile vor fi deosebit de ridicate pentru aceastã datã, va fi caniculã şi disconfort termic ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi. De altfel, în majoritatea regiunilor țării, cu execpția zonelor din nord-vest, este valabilă o atenționare meteo Cod galben de caniculă. 


În Transilvania, vremea frumoasă și temperaturile ridicate, cu maxime de 32 de grade Celsius, vor face loc în a doua parte a zilei precipitațiilor, cu posibile vijelii și căderi de grindină. 

În Cluj, temperaturile maxime vor atinge 32 de grade Celsius, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Mai ales în după-amiaza zilei de luni, local, sunt așteptate precipitații cu caracter temporar, cu posibile furtuni și vijelii. 


De la mijlocul săptămânii temperaturile vor înregistra o ușoară scădere, iar vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că maximele termice se vor situa între 19-24 grade Celsius. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Luna iulie vine cu temperaturi ridicate și vreme instabilă. Prognoza meteo actualizată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter