Actualitate

Luna iulie vine cu temperaturi ridicate și vreme instabilă. Prognoza meteo actualizată.

Vreme schimbătoare pentru începutul lunii iulie, cu ploi și furtuni, dar și cu temperaturi ridicate. Prognoza meteo actualizată.

Cum va fi vremea în luna iulie? Prognoza meteo actualizată|Foto: arhivă monitorulcj.ro Cum va fi vremea în luna iulie? Prognoza meteo actualizată|Foto: arhivă monitorulcj.ro

 

 


În perioada următoare, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei. Potrivit prognozei actualizate de meteorologi, prima săptămână din luna lui Cuptor vine cu vreme instabilă, caracterizată de ploi și furtuni. Însă, ulterior, temperaturile vor crește semnificativ, iar precipitațiile vor fi deficitare. 

Astfel, la începutul săptămânii viitoare, valul de cãldurã va persista în jumãtatea de sud-est a țării, cu un disconfort termic ridicat. De la mijlocul săptămânii, valorile termice vor fi în scădere în vest, centru și nord, urmând ca masa de aer mai rece să ajungă și în restul regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului în nordul, vestul, centrul şi în sud-vestul teritoriului. Ploile vor avea caracter torenţial, pe alocuri se vor înregistra cantitãţi de apã mai însemnate, vor fi vijelii şi cãderi de grindinã, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). 


Săptămâna 1-8 iulie

Cu excepţia regiunilor vestice, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, mai ales în sudul şi sud-estul ţării.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile estice şi sud-estice, iar în rest va fi excedentar, mai ales în vestul şi nord-vestul teritoriului.


Săptămâna 8-15 iulie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice.

Cantităţile de precipitaţii vor apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.


Săptămâna 15-22 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.


Săptămâna 22-29 iulie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale, dar cu posibilitatea unui uşor deficit local, mai ales în zonele montane.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Prima lună de vară vine cu temperaturi mari, dar și cu fenomene meteo extreme. Prognoza meteo actualizată pentru următoarea perioadă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter