Actualitate

Avertizare meteo. Cod galben de averse torențiale, vijelii și grindină, în Cluj.

Avertizare Cod galben de averse torențiale, vijelii și grindină în majoritatea regiunilor țării, inclusiv în județul Cluj.

Clujul, vizat de o atenționare meteo de instabilitate atmosferică, ploi torențiale și vijelii|Foto: depositphotos.com Clujul, vizat de o atenționare meteo de instabilitate atmosferică, ploi torențiale și vijelii|Foto: depositphotos.com

 

 


Meteorologii au emis o avertizare de vreme rea, care va cuprinde cea mai mai parte a țării. Astfel, potrivit meteorologilor, avertizarea va intra în vigoare marți, 2 iulie, ora 10 și va fi valabilă până miercuri, 3 iulie, ora 10.

CITEȘTE ȘI: 
Luna iulie vine cu temperaturi ridicate și vreme instabilă. Prognoza meteo actualizată.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, Codul galben va cuprinde sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, local în Maramureș, precum și la munte. 


Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului cu rafale ce vor atinge viteze cuprinse între 50 și 70 de km/h, vijelii, grindină și descărcări electrice. 

sursa: ANM

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de cuprinse între 20 și 40 de l/mp și pe arii restrânse de peste 50 de l/mp.


Articol scris de Aurel Constantin Bîrliba 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Temperaturi ridicate, cu maxime de 38 de grade și disconfort termic accentuat. Prognoza meteo pentru Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter