Actualitate

Ora de la care președintele SUA nu mai „funcționează bine”

Președintele SUA, Joe Biden, se confruntă cu critici dure după prestația sa de la prima dezbatere prezidențială, care a avut loc în Atlanta. Acum, asistenții lui explică în ce interval de timp „funcționează” președintele american.

Asistenții lui Biden susțin că acesta funcționează bine doar șase ore pe zi, între orele 10:00 și 16:00. Foto: Joe Biden / Facebook Asistenții lui Biden susțin că acesta funcționează bine doar șase ore pe zi, între orele 10:00 și 16:00. Foto: Joe Biden / Facebook

 

 


Comentatorii și politicienii au descris dezbaterea ca fiind „dezastruoasă” pentru Biden, punând sub semnul întrebării capacitatea sa de a mai susține un nou mandat la Casa Albă.

 


În timpul dezbaterii, Biden, în vârstă de 81 de ani, a făcut mai multe declarații confuze și chiar a părut să uite ce spune în mijlocul unor fraze. 

Un exemplu notabil a fost când, întrebat despre datoria națională, președintele s-a încurcat și a spus: „În sfârșit, am învins Medicare".


Îngrijorări crescute privind capacitatea lui Biden după prestația slabă în fața lui Trump

Pentru a explica prestația slabă a președintelui, consilierii săi au oferit o justificare surprinzătoare, potrivit Business Insider.

Potrivit unui raport, asistenții lui Biden susțin că acesta funcționează bine doar într-o fereastră de șase ore pe zi, între orele 10:00 și 16:00.


Ei afirmă că în afara acestui interval, președintele este mai predispus la gafe verbale și oboseală.

CITEȘTE ȘI:
Bombă în politica SUA. Biden, îndemnat să renunțe la cursa prezidențială după o dezbatere dezastruoasă - VIDEO

Această explicație pare să contrazică afirmațiile anterioare ale lui Biden, care a susținut că vârsta sa avansată nu ar trebui să fie un factor în cursa prezidențială.


În discursul său privind Starea Uniunii din martie, Biden a declarat: „Problema cu care se confruntă națiunea noastră nu este cât de bătrâni suntem: Este vorba despre cât de bătrâne sunt ideile noastre".

Dezbaterea din Atlanta expune vulnerabilitățile lui Biden: Este președintele prea bătrân pentru un nou mandat

După dezbatere, Biden a recunoscut că prestația sa nu a fost la nivelul așteptărilor, dar a încercat să reducă la minim importanța acesteia.

„Nu mai merg la fel de ușor ca înainte. Nu mai vorbesc la fel de ușor ca înainte. Nu mai particip la dezbateri la fel de bine ca înainte", a spus Biden. Cu toate acestea, el a insistat că știe cum să conducă țara și să rezolve problemele.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Biden și Zelenski au semnat un acord bilateral de securitate pe 10 ani. „Deschide calea pentru integrarea Ucrainei în NATO”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter