Actualitate

Emil Boc, mesaj pentru elevii clujeni de 10 la Evaluarea Națională: „Clujul are și în acest an rezultate excepționale”

6 elevi din județul Cluj au obținut media 10 pe linie la examenul de Evaluare Națională. Primarul Emil Boc a transmis un mesaj de mulțumire acestora, dar și tuturor elevilor pentru rezultatele obținute.

Emil Boc, mesaj pentru elevii clujeni de 10 la Evaluarea Națională| Foto: Emil Boc - Facebook Emil Boc, mesaj pentru elevii clujeni de 10 la Evaluarea Națională| Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Primarul Clujului, Emil Boc, a transmis elevilor, profesorilor, părinților și Inspectoratului Școlar Județean laude pentru reușita copiilor la primul examen serios pe care l-au susținut până acum.

 


„Felicitări elevilor dedicați, profesorilor coordonatori, părinților implicați și Inspectoratului Școlar Județean pentru rezultatele obținute în acest an la examenul de Evaluare Națională” a transmis Emil Boc în postarea sa de pe Facebook.

Șase elevi clujeni au obținut 10 pe linie. Aceștia sunt de la liceele de top din Cluj-Napoca: „Lucian Blaga”, „Avram Iancu”, „Onisifor Ghibu”, „Nicolae Bălcescu” și „Elf”.


Cum susține primăria procesul educațional preuniversitar?

În județul Cluj sunt implementate proiecte care facilitează un învățământ de calitate pentru elevii din mediul preuniversitar. Emil Boc susține că această calitate a procesului educațional la nivel preuniversitar se datorează investițiilor din bugetul local și proiectelor cu finanțare europeană.

„Primăria Cluj-Napoca are în implementare o serie de politici publice pentru susținerea și încurajarea studiului și performanței, precum:
- vouchere culturale și sportive pentru elevi, dar și vouchere educaționale pentru pregătirea digitală a profesorilor;
- gratuități la transportul public pentru elevi;
- autobuze școlare dedicate;
- parteneriat cu clusterul de educație C-EDU - un instrument colaborativ de lucru pentru dezvoltarea ecosistemului educațional clujean;
- Fondul de Inovare și Experiment (FIX) Cluj;
- Gala de excelență «Zece pentru Cluj»;
- programul «Masă Sănătoasă» pentru elevii din Cluj-Napoca; 
- alocarea de sume în vederea achiziționării de ghiozdane și rechizite pentru copiii care provin din familii defavorizate”, a precizat primarul Clujului.


Articol scris de Aurel Constantin Bîrliba

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

S-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională. 6 elevi clujeni au obținut 10 pe linie.

Evaluare Națională 2024. În Cluj, opt elevi nu s-au prezentat la examenul de Limba şi literatura maternă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter