Actualitate

Vizita la Bánffy din Răscruci: gratuit și fără programare

Conducerea Consiliul Județean Cluj spune că programarea prealabilă pentru vizitarea Palatului Bánffy din localitatea Răscruci nu se referă la vizitatorii individuali.

Conducerea Consiliul Județean Cluj spune că programarea prealabilă pentru vizitarea Palatului Bánffy din localitatea Răscruci nu se referă la vizitatorii individuali|Foto: Consiliul Județean Cluj  - Facebook Conducerea Consiliul Județean Cluj spune că programarea prealabilă pentru vizitarea Palatului Bánffy din localitatea Răscruci nu se referă la vizitatorii individuali|Foto: Consiliul Județean Cluj - Facebook

 

 


Conducerea Consiliul Județean Cluj spune că programarea prealabilă pentru vizitarea Palatului Bánffy din localitatea Răscruci nu se referă la vizitatorii individuali.

 


„Aprobarea prealabilă este necesară pentru grupuri sau pentru activități programate a se desfășura în incinta obiectivului, cum ar fi sesiuni de fotografii cu ocazia anumitor evenimente – nunți, absolvire, prezentări de modă, filmări diverse, emisiuni sau evenimente organizate de către instituții sau entități – simpozioane, manifestări, evenimente din cadrul unor festivaluri etc. Acest gen de activități necesită o aprobare prealabilă, în vederea realizării unei programări, pentru a se evita suprapunerile și aglomerarea obiectivului”, transmit reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Pentru accesul și vizitarea palatului nu sunt permise grupuri mai mari de 15 persoane odată, acestea fiind însoțite obligatoriu de personalul desemnat de către Consiliul Județean. În cazul grupurilor mai mari, acestea vor fi împărțite în grupuri care să îndeplinească această condiție. Aceste condiționări au fost adoptate pentru a putea oferi atât vizitarea obiectivului, cât și conservarea și protejarea acestuia, unele spații, cum ar fi etajul, nepermițând prin natura construcției accesul grupurilor mari.


„Palatul primește vizitatori de șase luni, permițând intrarea pentru toată lumea. Principala problemă întâmpinată în administrarea autonomă a acestui obiectiv  este lipsa de personal, ca urmare a blocării de către Guvern a posturilor din sistemul public. Consiliul Județean a transmis un Memorandum în atenția acestuia pentru rezolvarea situației. Până la ocuparea posturilor din departamentul specializat, administrarea este realizată de către personalul existent din aparatul propriu, în baza unor detașări temporare. Ca urmare a acestor situații se impune un set de proceduri, provizorii, care să reglementeze administrarea acestui obiectiv, în condițiile asigurării accesului publicului”, mai arată instituția.

De la deschidere până în prezent, Palatul Bánffy din localitatea Răscruci a fost deja vizitat gratuit de 7.000 de persoane.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Castelul Bánffy din Răscruci va putea fi vizitat zilnic. Regulamentul de acces a obiectivului turistic.

Record de vizitatori la Castelul Bánffy din Răscruci, într-o singură zi

Ultimele Stiri
abonare newsletter