Actualitate

Este oficial: Statul va ști ce telefoane folosesc toți românii! Operatorii de telefonie mobilă, obligați să transmită informații la ANCOM.

De la 1 Ianuarie 2025, statul va ști ce telefoane folosesc toți românii. Legea a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Statul va ști ce telefoane folosesc toți românii | Foto: pixabay.com Statul va ști ce telefoane folosesc toți românii | Foto: pixabay.com

 

 


Din 2025, statul va ști ce telefon folosește fiecare român în parte. Astfel, până la data de 8 ianuarie 2025, operatorii de telefonie mobilă sunt obligați să transmită informații la ANCOM despre toate telefoanele din rețea. 

Informațiile pe care le va primi statul despre telefoanele românilor: 
Denumirea producătorului
Marca și modelul telefonului
Versiunea sistemului de operare


Telefoanele mobile inteligente din ziua de astăzi au tehnologie de 4G și 5G, de aceea această lege vine ca măsură pentru transmiterea unui pachet complet de date, în cazul în care se efectuează un apel la numărul de urgență 112. În acest fel, localizarea dispozitivului ar putea fi realizată cu o precizie de doar câțiva metri. 

La momentul actual, localizarea unui apel de urgență la 112 se face în baza celulei GSM, însă noua măsură ar putea duce la o arie foarte mare de localizare. Mai exact, în 58 dintre situați aria de localizare este de aproximativ 12 km pătrați, iar în 25 % dintre situații, aria este de 50 km pătrați. 


Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Telefoanele mobile și tumorile. Iată unde ar trebui să-l ții ca să-ți îngrijești sănătatea

Cluj: Peste 700 de apeluri la numărul unic destinat cazurilor de abuz împotriva copiilor, în primele șase luni ale anului 2024!

Ultimele Stiri
abonare newsletter