Actualitate

Atacuri devastatoare cu rachete hipersonice. Putin lovește Ucraina, cel puțin 20 de morți - VIDEO

Cel puțin 20 de persoane au fost ucise azi. Putin a lansat un atac cu rachete hipersonice asupra mai multor orașe ucrainene, un spital de copii fiind lovit la Kiev. Atacul are loc în ajunul unui summit NATO la Washington.

Cel puțin 20 de oameni au murit azi în Ucraina, în urma unor atacuri rusești. Foto: captură Youtube / CRUX Cel puțin 20 de oameni au murit azi în Ucraina, în urma unor atacuri rusești. Foto: captură Youtube / CRUX

 

 


Rușii au lansat mai multe rachete asupra Ucrainei, exploziile auzindu-se și simțindu-se în întreaga capitală. Atacul a inclus rachete hipersonice Kinzhal, care zboară la o viteză de 10 ori mai mare decât cea a sunetului.

 


Administrația militară de la Kiev a declarat pe Telegram că cel puțin șapte persoane au fost ucise în oraș și alte nouă persoane sunt rănite.

Ucraina sub foc: Putin lansează atac masiv cu rachete în ajunul summitului NATO

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că un centru medical pentru copii a fost lovit, dar nu a spus dacă există victime acolo.


Șeful de cabinet al președintelui Volodimi Zelenski, Andriy Yermak, a acuzat Rusia că „vizează în mod deliberat" copiii. 

Rusia a negat informația, susținând că nu vizează civili.


Oamenii au fost îndemnați să rămână în adăposturile din oraș.

În întreaga țară, cel puțin 20 de persoane au fost ucise și alte 50 rănite după ce Rusia a bombardat Ucraina cu rachete, în plină zi.


CITEȘTE ȘI:
Viktor Orban a ajuns în Rusia pentru o întâlnire cu Vladimir Putin. Charles Michel: „Nu a primit niciun mandat din partea Consiliului UE pentru a vizita Moscova”.

Cel puțin 13 persoane au fost ucise în orașele ucrainene Kryvyi Rih și Pokrovsk ca urmare a bombardamentelor rusești.

Teroare în Ucraina. Atacul rușilor cu rachete hipersonice lovește spitale și ucide civili

Atacul Rusiei asupra Kievului este unul dintre cele mai grave de la începutul invaziei Moscovei în Ucraina, în februarie 2022, a declarat primarul capitalei ucrainene.

„Acesta este unul dintre cele mai grave atacuri. Puteți vedea: este un spital de copii", a declarat Vitali Klitschko, aflat lângă o clădire grav avariată.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mai mulți deținuți ai unui centru de arest din Rusia, care au luat ostatici doi gardieni, „lichidați” de trupele speciale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter